Uitslagen amateurvoetbal zondag 2 oktober

In de tweede speelronde van het zondagvoetbal was er een monsterzege voor Terneuzen in de 3e klasse. De ploeg van trainer Hubert van den Hemel liet geen spaan heel van Clinge: 8-0. In de 4e klasse vielen vooral de overwinningen van Oostburg, Breskens en Vogelwaarde op.
voetbal Terneuzen Clinge
Terneuzen (rood-zwart) wist maar liefst acht keer te scoren tegen Clinge © Harry Brouns

3e klasse A

Terneuzen stond na de eerste helft al met 6-0 voor tegen Clinge en won de wedstrijd uiteindelijk met 8-0. Voor Terneuzen scoorden Ayden Davies (2x), Thomas Dieleman (2x), Dion Schoonakker, Bart van Hanegem, Devano Riemens en Jasper van Asten. Voor Clinge is het de grootste nederlaag sinds februari 2019, toen Schijf met 6-1 te sterk was.
HVV'24 besliste de wedstrijd tegen DSE in het laatste half uur toen de ploeg uit Hulst met een man meer speelde na een rode kaart bij DSE. Via Niek Luime en Jasper Sponselee won HVV'24 met 0-2.
Philippine ging na een 0-0 ruststand met 5-0 onderuit tegen Zundert. Na de rode kaart (twee keer geel in 71e minuut) van Cores Siwabessy van Philippine liep de Brabantse ploeg in de slotfase uit van 1-0 naar 4-0. STEEN ging met 1-0 onderuit bij Wernhout. De ploeg van trainer Jesse de Waal raakte in de eerste helft nog paal en lat, maar zag Wernhout in de tweede helft wel scoren.
Terneuzen en HVV'24 delen na de tweede speeldag de leiding in deze klasse.

4e klasse A

Bij het begin van de tweede speelronde waren er nog vijf ploegen zonder puntverlies. Breskens en Hulsterloo wonnen vorige week hun wedstrijd en namen het vandaag tegen elkaar op. Breskens won met 2-3. Joris Corijn (2x) en Jesse Lauret zetten de bezoekers op 0-3. Wouter Keijzer scoorde nog twee keer voor Hulsterloo, maar dat was niet genoeg voor een punt.
Ook Graauw en Vogelwaarde hadden drie punten na de eerste wedstrijd. In Graauw won Vogelwaarde afgetekend met 0-3. Nieck Elderson en Jasper van den Ouden scoorden voor rust. Jeffrey Geers maakte na de onderbreking de laatste goal van de middag.
Siebe Bakker was met drie doelpunten de grote man in de eerste wedstrijd van het seizoen voor Oostburg. Omdat de competitie uit dertien teams bestaat, speelde de ploeg van trainer Fabian Wilson pas vandaag hun openingsduel. Tegen SDO'63 werd het 4-1, naast de drie goals van Bakker was ook Rick Maenhout trefzeker voor Oostburg.

Vrouwen 2e klasse F

Hontenisse, de enige Zeeuwse club in deze competitie, verloor vandaag vrij kansloos van DSE 2 uit Etten-Leur. Het was pas de eerste wedstrijd van de Zeeuws-Vlaamse ploeg van het seizoen.