Zeeuwen lachen zich rot om 'Aagterlijke' spelfout, ook 'Grijskerke' heeft een fout bord

Tsja, het is wat met die foute naamborden. In mei hadden we het bord in Ouwerkerk, waar de 'r' miste. Afgelopen weekend bleek die 'r' per abuis op het naambord van 'Aagterkerke' terecht te zijn gekomen. Volgers op sociale media lachten zich rot om de fout. Ook werden we gewezen op nóg een fout bord...
Ouwerkerk zonder R
Ouwerkerk zonder R © Omroep Zeeland
Edwin Vrijland verbaasde zich enorm, toen hij in mei zijn woonplaats Ouwerkerk binnenreed. "We remden meteen en zijn een stukje achteruit gereden om te kijken", zei hij destijds over de missende letter 'r'. "Hilarisch, maar ook een beetje vreemd", noemde hij de spelfout.

Productievoutje

Volgens wethouder Ankie Smit ging het om een productiefout. "Jammer, die dingen gebeuren helaas." Een week later kwam de oplossing in de vorm van een nieuw bord. Toch is het een paar maanden later weer raak, dit keer in Aagtekerke.
Foutje bedankt, Aagtekerke wordt Aagterkerke
Eén van de verkeerd geschreven plaatsnaamborden van Aagtekerke © Bart van Kervinck
Daar was het Bart van Kervinck die de ontdekking deed, tijdens een oefenwandeling voor de wandelmarathon. Zijn broer, Stijn van Kervinck is fractievoorzitter van de lokale partij Hart voor Veere en deelde de foto's op social media. "Ik zie de humor er wel van in. Maar het is natuurlijk wel zoals onze koningin zou zeggen: een beetje dom."

Het sprookje van de dwalende 'r'

Er werd massaal gereageerd op het foute bord in Aagtekerke. "Dat bord kan weer RRRRRetour!", schreef Arie Bouwmeerster op Facebook. Jacques van den Ameele vindt het ronduit "Aagterlijk". Volger Esther Hadassa maakte er een sprookje van: "Er was eens een R, die ging uit wandelen. Hij verliet huis en haard in Ouwerkerk. Besloot te logeren in Aagtekerke. Hij ging de paden op en de lanen in. En zijn verdere omzwervingen blijven voor nu een mysterie."
Matthijs Ruitenbeek snapt wel hoe de fout is gemaakt: "Tsja, de R is in de maand...", reageerde hij. Volger Ren Aldo heeft een andere uitleg: "Aagter de kerk, daor gebeurde het vrugger allemaal!"
grijskerke grijpskerke fout bord
Ook 'Grijskerke' heeft een fout bord © Leo Dalebout
Toch blijkt het niet alleen maar fout te gaan bij te letter 'R'. Langs de N57 staat namelijk een fietsbord dat de weg wijst naar 'Grijskerke'. Ook de 'P' lijkt dus een probleem op te leveren. Of dat bord nog vervangen gaat worden, is maar de vraag. Volgens de tipgever hangt het er namelijk al een jaar of tien, sinds de aanleg van de nieuwe N57. Het bord in Aagtekerke wordt volgens de gemeente Veere wel zo snel mogelijk vervangen.
Staat er bij jou in de buurt ook een fout naambord of verkeersbord? We horen het graag! Stuur een mailtje naar nieuws@omroepzeeland.nl met de foto.