Familie doodgeschoten Jocelyne gaf haar niet als vermist op omdat ze dachten dat ze vrijwillig vertrok

De familie van de vermiste vrouw die drie jaar geleden doodgeschoten werd gevonden bij Westdorpe, dacht dat ze vrijwillig was vertrokken. Dat was de reden dat ze Jocelyne Hamilière nooit als vermist hebben opgegeven.
Onderzoek naar dode vrouw Westdorpe
Onderzoek naar de dode vrouw in Westdorpe © HV Zeeland
Dat schrijven Franse media op basis van informatie van lokale opsporingsinstanties. Jocelyne Hamilière zou volgens haar man vertrokken zijn nadat ze erachter kwam dat hij een dubbelleven leidde. Hij zou ook een kind hebben bij een andere vrouw. Of hij echt een dubbelleven leidde, of dat hij dat bedacht om het verhaal over zijn verdwenen vrouw kloppend te laten lijken, is onduidelijk.

Informatie uit telefoon

In werkelijkheid schoot de man haar vermoedelijk door haar achterhoofd en reed met haar lichaam naar de Belgisch-Nederlandse grens. Dankzij informatie in zijn telefoon heeft de politie kunnen vaststellen waar hij is geweest. Ook zou hij te zien zijn geweest op camerabeelden in de buurt van Westdorpe, anderhalf uur rijden van hun woonplaats Hoymille, in de buurt van Duinkerke.
De politie begon het onderzoek naar Michel Hamilière (70) na zijn dood. Hij stierf aan een ziekte. In het huis vonden agenten de identiteitspapieren van de vrouw. Ook ontdekten ze dat haar pensioen nog steeds op hun gezamenlijke rekening werd gestort. Het echtpaar had schulden, maar de financiële problemen waren voorbij toen Jocelyne zogenaamd vertrok, want toen verkocht haar man hun huis.

DNA aan touwen

De politie vond ook een geweer, waaruit twee patronen miste. Dat geweer wordt uiteindelijk gematcht aan de kogel in het lijf van de vrouw, vertelde politiewoordvoerder Mireille Aalders vanmorgen. Het DNA van Michel Hamilière zit aan de touwen waarmee de polsen en de enkels van de vrouw waren vastgebonden.