Nog één keer lachen: dit zagen jullie misgaan bij Zeeuwse plaatsnamen

Aagterkerke, Grijskerke of Ouwekerk: Zeeuwse plaatsnamen worden geregeld verkeerd gespeld. En als je dacht dat de fouten bij die drie plaatsnamen ophouden, dan heb je het mis. We deden een beroep op jullie oplettendheid en daar kwamen deze pareltjes uit.
Heinekenszand
Deze supermarkt zal onvindbaar zijn op Google Maps © Jelka de Kok
Aan bier geen gebrek, zullen ze hebben gedacht bij de nieuwe Lidl in Heinkenszand. De supermarkt in de plaats wordt op 16 november geopend, maar of er veel nieuwe klanten naar de opening zullen komen, is nog maar de vraag. Navigeren naar 'Heinekenszand' wordt een lastige opgave.

Een foutju

Wanneer de 'e' klinkt als een 'u', dan kun je hem net zo goed zo opschrijven. De Campensedijk in Vogelwaarde werd tijdens werkzaamheden omgetoverd tot de Campunsedijk. Hopelijk hebben ze niet alleen de dijk onder handen genomen, maar ook de spelfout op het bord.
Campunsedijk Vogelwaarde
In Vogelwaarde werd de Campensedijk omgetoverd tot Campunsedijk © Monique Westerwijk
Om de koe maar meteen bij de horens te vatten: onderstaand bord klopt natuurlijk niet. Misschien was het vermoeden dat de inwoners van Kloetinge alleen over koetjes en kalfjes kunnen praten. Duidelijk is in ieder geval dat de maker van het bord in 'Koetinge' de mist in ging.
Koetinge
Ook koeien verdienen een woonplaats © Mattie Janse
De tunnel is lang, de naam ervan ook. Om die eindeloze tunnel ietsje korter te maken, werd de 's' geskipt. Opgeruimd, staat netje(s).
Westercheldetunnel
Het is ook een lang woord, die Westerscheldetunnel © Marina Govaert
Ook Theo verwondert zich al een tijdje over een bord. Hij stuurt een foto van ogenschijnlijk normale verkeersborden, maar toch valt een 'heerlijke' fout op: "Wanneer je vanuit Heinkenszand richting Nisse gaat, staat er dat je linksaf naar 's-Heer Abtskerke gaat, terwijl dit eigenlijk 's-Heer Arendskerke moet zijn. 's-Heer Abtskerke is daar immers naar rechts, richting Nisse."
's-Heer Abtskerke
's-Heer Abtskerke of toch 's-Heer Arendskerke? © Theo Kopmels
Zijn die fouten nou echt iets van nu? Nee hoor, in 1974 was het ook al lastig. Twitteraar J.W. Kooistra deelt een oud krantenartikel uit de PZC van 27 augustus 1974. De bordenmaker van weleer deed een goede poging, maar heeft hierna hopelijk voor een carrièreswitch gekozen.
Nieuwt Jo en Sosland
In het verleden ging het ook wel eens mis. Nieuw- en Sint Joosland werd volledig omgedoopt © J.W. Kooistra
In Aagtekerke werd dit weekend duidelijk dat de plaats er een 'r' bij heeft gekregen. Het plaatsnaambord wordt morgen gecorrigeerd.
Foutje bedankt, Aagtekerke wordt Aagterkerke
Eén van de verkeerd geschreven plaatsnaamborden van Aagtekerke © Bart van Kervinck