Goedemorgen! Dierendag, mayodealers krijgen bokaal, lunch tegen eenzaamheid

Goedemorgen op deze Dierendag! Zo fris als een hoentje uit bed gestapt? Anders kun je later vandaag misschien nog een uiltje knappen. Vooruit met de geit: hier is het Zeeuwse nieuws van deze dinsdag 4 oktober.
Addy van den Bosse, hond in zee
De hond van Addy van den Bosse leeft zich uit in de zee © Addy van den Bosse
Het is bij de konijnen af hoeveel konijnen er gedumpt worden. Daarom worden konijnen tijdens een 'bunnyshower' getoond in Vlissingen zodat ze snel een nieuw thuis vinden. De dierenambulance haalt wekelijks gedumpte konijntjes op. "We krijgen meldingen uit woonwijken, bosjes, parken en parkeerterreinen", zegt Karina Wijnands, coördinator van de Dierenbescherming. Het probleem is alleen dat er geen officiële opvang is voor konijnen in Zeeland. "We huisvesten en verzorgen ze in onze loods, maar deze begint behoorlijk vol te raken. Vandaar dat we deze middag organiseren. Bewust een dag voor dierendag om mensen te motiveren na te denken over hun huisdier en de aanschaf daarvan."
Bunnyshower
De bunnyshower in Vlissingen © Bunnyshower
Ken je de mayodealers nog? Het verhaal krijgt nog een staartje. De meiden die sinds kort mayonaise verkopen vanuit hun kluisje, zijn vandaag zelf het haasje. Ze krijgen namelijk een mayonaisebokaal. De cateraar van CSW Van de Perre is zo trots als een pauw op de mayonaiseactie van de leerlingen en komt dus met een ludiek gebaar.
Scholieren van CSW van de Perre
De mayodealers krijgen vandaag een bokaal © Omroep Zeeland
Het is waarschijnlijk niet toevallig dat Dierendag in de Week tegen Eenzaamheid valt. Een dier is fijn gezelschap, maar ook menselijk contact is gezond. Ouderen in Zeeland zijn vaker eenzaam in vergelijking met ouderen in de rest van Nederland. Daarom wordt deze hele week aandacht gevraagd voor eenzaamheid. Tot en met zes oktober zijn er allerlei initiatieven in Zeeland om mensen samen te brengen. Zo wordt er bijvoorbeeld bij buurtcentrum Het Stropievat in Zaamslag samen geluncht. Je moet er wel als de kippen bij zijn, de lunch begint namelijk stipt om 12.00 uur vanmiddag.
Hond op strand
Het is hopen op een zonnetje op deze Dierendag © Elvis Rademaker

Het weer

Vandaag zeker geen hondenweer, al vallen de mussen ook niet van het dak. Het wordt namelijk maximaal 20 graden. Er zijn opklaringen en lokaal is er eerst nog wat nevel of een mistbank. Vanmiddag is het vrij zonnig weer met een matige zuidwestenwind.