Dertig kipburgers en een bokaal voor de mayodealers van de CSW

Een bokaal voor de meest ludieke actie van het jaar én dertig gratis kipburgers. Dat is wat vier leerlingen van de CSW de Perre in Middelburg hebben gekregen voor hun mayo-actie. Vanuit hun kluisjes verkopen ze mayonaise omdat ze de prijzen in de kantine te hoog vinden. Opvallend is dat ze de beker krijgen van de concurrent: de cateraar van de schoolkantine.
Mayodealers krijgen bokaal van concurrent
Lieke Dekker, Anne-May Waleson, Fay Poppe en Sarah de Ruiter lopen zenuwachtig richting het broodjesverkooppunt in hun school. Ze hebben een afspraak met de 'grote baas' van Catermaat. De catering van de schoolkantine. "We hadden eigenlijk verwacht dat ze onze verkoopactie niet zo leuk vonden," aldus Waleson.
Niets blijkt minder waar. De 'grote baas' Wilma de Reus (overigens naar eigen zeggen maar 1.60 meter lang) staat te wachten met een beker en een grote doos met dertig versgebakken kipburgers. "Dit hadden we écht niet verwacht. Zo leuk!", zegt Dekker.

Een actie met lief karakter

De Reus vindt de actie van de leerlingen erg leuk. "Ik moest erg lachen toen ik de actie zag. We hebben de coronacrisis overleefd en zijn nu weer beland in een energiecrisis. Als er dan zo'n actie wordt opgezet, met zo'n lief karakter, wat ook nog eens ontzettend viraal is gegaan, dat moet beloond worden."
Scholieren van CSW van de Perre
De ondernemers staan in de pauze trots bij het kluisje waar het geld wordt verdiend. © omroep zeeland
Wel doet de cateraar een voorstel. "Verkoop die mayonaise niet meer vanuit jullie kluisje, maar gewoon hier bij het loket. Dan hebben de dames van de catering gelijk wat extra handjes die ze goed kunnen gebruiken."

Eigen klodder mayo

De leerlingen zien dat voorstel wel zitten. Ondanks dat ze het jammer vinden dat de cateraar de prijs van een kipburger mét mayo niet terug verlaagt. "We begrijpen het wel, hoor", zegt Sarah. De mayohandel gaat dus gewoon door. Op de gratis kipburgers die ze mogen uitdelen aan hun klasgenoten wordt dan ook een flinke dot van hun 'eigen' mayonaise gedaan. "Onze handel moet ook gewoon doorgaan en wij willen ook wat verdienen!", aldus Poppe.