Bouw zorgappartementen oude sterrenwacht ligt stil

De bouw van de 25 zorgappartementen in de voormalige sterrenwacht in Middelburg ligt stil. Volgens een woordvoerder van de zorgorganisatie komt dat door financiële omstandigheden bij de ontwikkelaar.
Sterrenwacht
Het gebouw van de voormalige sterrenwacht © Omroep Zeeland
De appartementen in het gebouw aan de Herengracht in Middelburg zouden begin dit jaar opgeleverd worden. Villa Stella, zoals het complex nu heet, zou bestaan uit 25 zorgappartementen voor mensen met dementie.
Zorgorganisatie Stepping Stones is de huurder van het pand en zou de zorg gaan leveren in Villa Stella. "Door omstandigheden en buiten onze wil om kunnen we op korte termijn geen wonen met zorg voor ouderen met dementie gaan leveren in Villa Stella", laat woordvoerder Ingrid Mejan weten.

'Moeilijke financiële situatie'

"Dat komt door complicaties in het verbouwtraject. Een moeilijke financiële situatie bij de ontwikkelaar ligt ten grondslag aan deze situatie." Mejan schrijft in een reactie dat de eigenaar van het pand probeert om de situatie op te lossen, maar op welke termijn dat zou lukken blijft in het midden.
Stepping Stones gaat ervan uit dat de beoogde zorgappartementen nog steeds gerealiseerd zullen worden, maar Mejan verwacht niet dat dat voor 2023 het geval zal zijn.
De sterrenwacht huisde tot 2017 in het gebouw aan de Herengracht. Het gebouw was van de gemeente en die wilde het pand verkopen. Voor die tijd heeft er onder meer een kweekschool en een jongerencentrum in gezeten.