Waardevolle sieraden uit slaapkamer gestolen terwijl 82-jarige bewoonster in woonkamer zat

Gouden oorbellen, een halsketting, meerdere pinpassen en een gouden armband met daaraan vijf gouden munten met afbeeldingen van Anton Pieck erop. Een 82-jarige vrouw uit Kloosterzande raakte het allemaal kwijt, toen er vorig jaar bij haar in huis werd ingebroken. Tv-programma Opsporing Verzocht besteedde vanavond aandacht aan de inbraak.
Die inbraak vond plaats op dinsdag 9 november aan de Groenendijk in Kloosterzande. Terwijl 82-jarige inwoonster in de woonkamer zat, drong een dief vermoedelijk via een niet afgesloten slaapkamerraam de woning binnen. Toen de bewoonster rond 23.25 uur naar de slaapkamer ging om haar oplader te zoeken, zag ze dat er dingen verschoven waren en ontdekte ze al snel dat er iemand in haar slaapkamer was geweest.
Behalve geld, sieraden en enkele pinpassen, is ook haar veilige gevoel thuis sinds die avond weg, vertelt een woordvoerder van de politie. "Dit had een enorme impact op haar veiligheidsgevoel." De dief maakte uiteindelijk geld, sieraden en enkele pinpassen buit. Met een van de passen probeert een man diezelfde avond nog tevergeefs geld te pinnen bij een geldautomaat in Axel.

Waardevolle sieraden

De 82-jarige vrouw is vooral verdrietig over de diefstal van de waardevolle sieraden, die voor haar erg dierbaar waren. Sommige sieraden kreeg ze van haar moeder en schoonmoeder. Alleen een gouden armband met daaraan vijf gouden munten met afbeeldingen van Anton Pieck is al zo'n 7.000 euro waard.
Inbraak Kloosterzande Opsporing Verzocht
Sieraden die gestolen werden bij een inbraak bij een 82-jarige vrouw uit Kloosterzande © Opsporing Verzocht
Daarnaast werden ook gouden oorbellen met en zonder briljanten, een gouden schakelarmband, een gouden armband gemaakt van een horloge en broche en een gouden halsketting gestolen.
De politie heeft vanavond beelden verspreid van de man die in Axel met een van de pinpassen van de vrouw geld probeerde te pinnen. Wie de man herkent of weet waar de sieraden nu zijn, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.
Inbraak 82-jarige vrouw Kloosterzande
Deze man pinde met een van de gestolen pinpassen © Opsporing Verzocht