Oproep aan Zeeuwen: haal omgekeerde Nederlandse vlag weg en hang er een Zeeuwse voor terug

Alle Nederlandse vlaggen die ondersteboven in Zeeland hangen moeten weggehaald worden en daarvoor in de plaats moet de Zeeuwse vlag komen. Die oproep doet de SP aan alle inwoners van Zeeland. Omgekeerde Nederlandse vlaggen hangen door het hele land en zijn symbool geworden van de boerenprotesten.
SP vraagt boeren de Zeeuwse vlag op te hangen
SP vraagt boeren de Zeeuwse vlag op te hangen © ANP
De SP hoopt dat Zeeuwse boeren en andere inwoners van de provincie gehoor geven aan de oproep. "In Zeeland pakken wij het stikstofprobleem op de Zeeuwse manier aan. Daar hebben de Zeeuwse boeren vertrouwen in. Het is tijd dat we dat ook zichtbaar maken voor de buitenwereld", zegt Statenlid Alex de Burger.
Hij hoopt dat de Zeeuwse boeren en politiek niet tegenover staan, maar naast elkaar bij het oplossen van stikstofproblemen. Daarbij moeten ook de industrie en de scheepvaart hun deel bijdragen, aldus de SP.
Omgekeerde vlag
De SP hoopt dat Zeeuwse boeren en andere inwoners van de provincie gehoor geven aan de oproep. © ANP
Vorige week besloot de provincie de omgekeerde vlaggen langs provinciale wegen in Zeeland te verwijderen. Volgens gedeputeerde Harry van der Maas was dat vooral vanwege veiligheid. "Je ziet nu aan de weersomstandigheden dat het onveiliger wordt als vlaggen niet goed hangen." Eerder verwijderde Rijkswaterstaat de omgekeerde vlaggen langs hun wegen.