Daniël Zomer heeft ruim 1.100 euro opgehaald met de kinderpostzegelactie en is daarmee de beste verkoper van de klas

Daniël Zomer uit Middelburg heeft in totaal ruim 1.100 euro opgehaald met de kinderpostzegelactie en daarmee is hij de beste uit de klas op basisschool de Wegwijzer. Zijn succes zit hem volgens de jonge verkoper in het geduld dat hij heeft. "Ik probeer heel rustig te praten en de klant vooral niet op te jagen."
Daniël Zomer uit Middelburg verkoopt kinderpostzegels als een professional
Het is de laatste dag dat Daniël door zijn wijk loopt met de map van de kinderpostzegelactie. Na twee huizen heeft hij al bijna 42 euro opgehaald. "Ik vind dat het best snel gaat. We hebben thuis precies uitgerekend dat elke klant gemiddeld vijftien euro uitgeeft per bestelling. Het is ook een beetje verslavend, zeker als mensen iets bij je kopen", zegt hij.

Fifty-fifty

Het verkopen van de postzegels is een dagtaak voor de basisschoolscholier. "Meestal loop ik vanaf twee uur tot half zes en dan van zeven tot half acht," vertelt Daniël. De meeste mensen bij wie hij aanbelt kopen wel iets: "Vijftig procent van de mensen doet een bestelling, vijfentwintig procent heeft geen interesse en de overige vijfentwintig procent is niet thuis. Ik bedank de mensen altijd voor hun tijd ook als ze niets kopen en wens ze een fijne dag. Je leert de buurt op deze manier ook een beetje kennen en je maakt een gezellig praatje met mensen."
topverkoper kinderpostzegels
Daniël Zomer loopt voor de laatste keer zijn ronde om kinderpostzegels in zijn buurt te verkopen © Omroep Zeeland
De buurvrouw Noor Verhoeven is erg onder de indruk van Daniël. "Het lijkt wel een professional. Ik vroeg of hij meer verkocht had en toen bleek dat hij ongeveer heel Walcheren belopen heeft, dat kon je wel merken. Het is een echte vakman", zegt Verhoeven. Haar man is het daarmee eens. "Ik moest denken aan mijn eigen jeugd want ik heb ook kinderpostzegels verkocht, maar hij doet het beter. Hij heeft meteen antwoord op de vragen en wijst meteen aan waar je op moet letten."

Blijven sponsoren

Daniel zit in groep 8 en verkoopt voor de laatste keer kinderpostzegels. "Ik vind het wel jammer, maar het is ook best vermoeiend. Later als ik groot ben wil ik de kinderpostzegelactie blijven sponsoren want door deze ervaring weet ik hoe fijn het voelt om veel te verkopen." De actie steunt dit jaar met het thema 'Geef kinderen wind mee' de toenemende groep kinderen die door financiële thuisomstandigheden zich niet optimaal kunnen ontwikkelen.