In bizarre slotfase gaat alles mis voor Hoek in duel met hekkensluiter

Het is Hoek niet gelukt om een sprong te maken naar het linkerrijtje van de Derde Divisie. In eigen huis verloor de ploeg van interim-trainer Pieter Ongena met 1-2 van Ter Leede uit Sassenheim. Het venijn van het doordeweekse duel zat hem in de staart met een gemiste penalty en een doelpunt in de allerlaatste minuut.
Doelman Lars Knipping van Hoek
Hoek-doelman Lars Knipping kon zijn doel niet schoon houden vanavond © Orange Pictures
Zonder de geblesseerde aanvoerder Rik Impens begon Hoek afwachtend aan het duel met de hekkensluiter van de Derde Divisie. Na twintig minuten hadden beide clubs een poging gehad die over het doel vloog. Voor de thuisploeg schoot Steve Schalkwijk niet met scherp en voor de bezoekers kopte Rowdy van der Putten mis. Hoek, dat sinds afgelopen vrijdag zonder hoofdtrainer zit, werd voor rust nog gevaarlijk via Artuur Zutterman die de Ter Leede-doelman testte met een schot. Vlak voor de onderbreking had Hoek-goalie Lars Knipping nog een goede redding in huis op een inzet van de bezoekers.
Net na de onderbreking moest diezelfde Knipping het antwoord schuldig blijven op een inzet van Luc de Kruijs die droog in de benedenhoek binnenschoot. Hoek kon weinig potten breken en Ter Leede was via Marc de Kruijs nog dichtbij de tweede treffer. Pas in de 84e minuut werd Hoek gevaarlijk. Na een pass van de zijkant belandde de bal voor de voeten van Giovanni Delannoy die niet aarzelde en de gelijkmaker tegen de touwen schoot. Via Jeffred Bonsu kreeg Hoek daarna zelfs de kans op de drie punten, maar de invaller stuitte op doelman Daan Prins.

Hectische slotfase

Toch kreeg Hoek nog een grotere kans op de overwinning. Nadat een andere invaller, Sylvio Hage, gevloerd werd in het zestienmetergebied van Ter Leede ging de bal op de stip. Mohammad Jabar Zada ontfermde zich over de uitgelezen kans, maar faalde vanaf elf meter. In de tegenaanval kreeg Hoek de deksel op de neus. Marc de Kruijs schoot Ter Leede naar de overwinning.
Bij winst had Hoek een mooie sprong op de ranglijst kunnen maken, maar door de nederlaag zakt Hoek nu naar de twaalfde plek in de Derde Divisie. Komende zaterdag speelt Hoek een uitwedstrijd bij ASWH.

Scoreverloop

0-1 Luc de Kruijs (49)
1-1 Giovanni Delannoy (84)
1-2 Marc de Kruijs (90)
Bijz.: Mohammad Jabar Zada mist penalty (90)

Opstelling Hoek

Lars Knipping, Artuur Zutterman, Gertjan Martens, Alexander Embrechts, Karim Bannani (Jeffred Bonsu/68), Tom Vermeire (Robbe Goddyn/66), Gilles Vandecandelaere, Mathieu De Smet (Sylvio Hage/58), Mohammad Jabar Zada, Giovanni Delannoy, Steve Schalkwijk (Jahrdell Constansia/82)