DELTA Ride for the Roses wil verder groeien: meer deelnemers en hogere opbrengst

De DELTA Ride for the Roses moet een evenement voor heel Zeeland worden, zegt het bestuur. Meer deelnemers moeten zich inschrijven en daardoor komt er meer geld binnen voor het goede doel: KWF Kankerbestrijding.
Deelnemers Delta Ride for the Roses Westdorpe
Deelnemers DELTA Ride for the Roses in Westdorpe © Omroep Zeeland
Om dat voor elkaar te krijgen, zijn nieuwe bestuursleden aangesteld. Zo wordt de Zeeuws-Vlaamse tak van de Ride nu geleid door oud-wethouder van Terneuzen Jack Begijn. Hij volgt Marc Stam op. Jan Princen wordt secretaris van het koepelbestuur. Eerder was hij gemeentesecretaris van de gemeente Terneuzen.
"Door het verder professionaliseren van de organisatie toont het bestuur zijn ambitie om de DELTA Ride for the Roses naar een nog hoger plan te brengen", aldus het bestuur.

Deelnemers uit heel Zeeland

Volgens Henk Remijnsen, voorzitter van het koepelbestuur, is de Ride wel een echt Zeeuws evenement, maar is dat niet terug te zien in de deelnemers. "Tachtig procent komt van de Bevelanden voor de tocht in Midden-Zeeland en tachtig procent uit Midden-Zeeuws-Vlaanderen voor de Ride die start en finisht in Terneuzen."
In het radioprogramma Zeeland Wordt Wakker zegt Remijnsen dat er mogelijk meer reclame moet worden gemaakt in de regio's waar de DELTA Ride for the Roses niet wordt gehouden. Daarnaast hoopt hij dat in de toekomst meer vakantiegangers zich inschrijven.
Een start buiten Goes en Terneuzen is ook een optie, zegt de voorzitter. Al zal die nog niet in het weekend van 9, 10 en 11 juni zijn. "Misschien in 2024 of 2025", aldus Remijnsen. Afgelopen editie hebben de deelnemers 192.503 euro bij elkaar gefietst.