Twee Terneuzense raadsleden stoppen per direct

Ben van Assche en Jack d'Hooghe stoppen per direct met hun functie in de gemeenteraad van Terneuzen. Beide politici stonden tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen nog bovenaan de lijst van hun partij. Van Assche leidde de ChristenUnie naar 2 zetels, d'Hooghe behaalde met Sociaal Terneuzen 1 zetel.
Ben van Assche
Ben van Assche © Omroep Zeeland
Ben van Assche kwam in 2017 de Terneuzense politiek binnen en werd al na een paar maanden als raadslid benoemd tot wethouder. Dit stormachtige begin had hij graag willen voortzetten, maar na de laatste gemeenteraadsverkiezingen verloor hij zijn plekje als wethouder. "Ik was absoluut beschikbaar voor nodig een periode als wethouder, maar voor mij zou er nu een rol zijn weggelegd als raadslid. Dat vind ik niet te combineren met een eventueel toekomstige baan binnen een publieke organisatie."

Solliciteren

Deze situatie werd voor Van Assche plotseling realiteit: "Als wethouder ben je natuurlijk volledig bezig met je taken. Nu ben ik aan het solliciteren voor een nieuwe baan, en wil ik mijn energie investeren in mooie, nieuwe dingen." Bovendien kan een zetel in de gemeenteraad van Terneuzen wringen met deze nieuwe periode: "Als je ergens een ambtelijke functie gaat vervullen, kan er belangenverstrengeling komen. Die situatie wil ik voorkomen." De voormalig wethouder neemt vanavond tijdens de eerste bijeenkomst van de gemeenteraad na het zomerreces afscheid.

Ingrid Wojtal

Jack D'Hooghe was voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart nog vol ambitie en sprak zijn hoop uit over vier zetels voor 'zijn' Sociaal Terneuzen. Een teleurstellend verlopen verkiezingsavond, waar 1 zetel werd behaald, lijkt de politieke aspiraties van d'Hooghe de das om te hebben gedaan.
Dit is een bericht van GO-RTV.