Landbouwweg bij Zandkreekdam speciaal voor tractoren

Op het moment dat de Landbouwweg bij de Zandkreeksluis vanmiddag officieel werd geopend met het doorknippen van een lint, reden onder applaus twee tractoren door de nieuwe doorgang. De weg is aangelegd om het landbouwverkeer van regulier autoverkeer te scheiden. Dit verbetert de verkeersveiligheid en de doorstroming, en het landbouwverkeer hoeft niet meer te wachten tijdens een brugopening voor de huizen aan de Deltaweg vlak bij de sluis.
Buren van de Zandkreekdam
Buren van de Zandkreekdam, links Martie van Dam en rechts Greet Barendse. © Omroep Zeeland
Greet Barendse woont al ruim 28 jaar in een van de zes huizen vlak voor de sluis. "Vooral als de tractoren stil stonden voor de open brug dan bleef dat maar dreunen, want ze lieten de motoren gewoon aan staan. Dat was wel vervelend." Ze is blij dat deze Landbouwweg er nu is, want nu rijden de trekkers met een ruime boog achterlangs de huizen.

Nooit aangenaam met die trekkers

Ook buurman Martie van Dam, die al 15 jaar in het huis het dichtst bij de sluis woont, is blij met de nieuwe weg. "Het was nooit aangenaam als de trekkers vlak voor je raam langs raasden, zeker niet als de tweede brug ook nog eens snel openging, dan bleven ze soms wel twee keer een half uur voor je raam stilstaan. Nu hoor je niks meer."

Alle verkeer geschieden

Volgens wethouder van Noord-Beveland Stephan van Belzen (die samen met gedeputeerde Harry van der Maas de openingshandeling verrichte) is deze Landbouwweg erg belangrijk. "Alle verkeer is nu gescheiden, zowel auto's als fietsers en tractoren rijden nu gescheiden over de Zandkreeksluis en dat komt de veiligheid alleen maar ten goede."