Goedemorgen! Burgemeester beëdigd, zwaargewonde in Terneuzen en zonnig weer

"Ik word altijd wakker met een wijsje in m'n hoofd, 'k loop de hele dag te zingen en te fluiten." Nee, we doen dit niet om je voor de rest van de dag op te zadelen met een oorwurm (dan hadden we Heb je even voor mij wel ingezet), maar het nieuws van vanochtend is (deels) te vinden in de muzikale hoek, dus... 'Wakker met een wijsjeeeee'
ZWW Roodborstje
Roodborstje zingt er vrolijk op los © Arjan van Lomwel
Yvonne (71) uit Terneuzen doet namelijk mee aan het Ouderen Songfestival! Gisteren was de voorronde in woonzorgcentrum Ter Reede in Vlissingen. Yvonne is ervan overtuigd dat zingen je jong houd. Hoe het ging? Dat zie je in de loop van de ochtend op onze website.

Toontje lager zingen

Een raadslid in Hulst daarentegen is via een omweg gevraagd een toontje lager te zingen. Dat zegt betreffende PvdA'er Rob Lambert. Volgens hem heeft een van de wethouders in Hulst bij een Zeeuwse bestuurder van PvdA-huize zijn beklag gedaan en erop aangedrongen Lambert tot de orde te roepen. Gisteravond deelde hij zijn verhaal met de raad. "Er is letterlijk gevraagd 'mij tot de orde te roepen', en 'te zorgen dat ik me koest houd'."
We blijven nog even in de politiek: in Kapelle is gisteravond de nieuwe burgemeester beëdigd. Reden voor een klein feestje, met zijn beëdiging komt er voor Kapelle een einde aan een periode van vijf jaar zonder burgemeester.

Zwaargewonde in Terneuzen

In een woning aan de Axelsestraat in Terneuzen is afgelopen nacht een man zwaargewond geraakt. De politie heeft het over "een ernstig geweldsincident". Wat er precies is gebeurd, wordt onderzocht.
Vrouw geniet van het zonnetje op het strand
Vrouw geniet van het zonnetje op het strand © Ria Brasser

Het weer

Wat een weer gisteren hé! Ook vandaag wordt het mooi met flinke zonnige periode. In de loop van de dag komen er wel wat meer wolkenvelden. Vanmiddag is er aan zee kans op een bui. Het wordt zo'n 18 graden.