Hoek op zoek naar goed resultaat na midweekse nederlaag

In de Derde Divisie A van het amateurvoetbal kan Hoek zaterdag in het uitduel tegen ASWH geen beroep doen op aanvoerder Rik Impens en aanvaller Sylvio Hage. Beide spelers ontbreken door een blessure. Hoek heeft in Zuid-Holland een goed resultaat nodig om niet verder in de problemen te komen.
Rik Impens kon een zware nederlaag voor Hoek niet voorkomen
Aanvoerder Rik Impens is niet inzetbaar vanwege een hamstringblessure © Orange Pictures
Woensdag ging Hoek in het midweekse duel met hekkensluiter Ter Leede met 1-2 onderuit. Daardoor blijft Hoek in het rechterrijtje hangen. "Het ontbrak aan vuur in de ploeg. Zo mooi zijn als we een puntje meenemen bij ASWH", vertelt Griffin De Vroe.
De Vroe vormt samen met interim-trainer Pieter Ongena de technische staf van de Zeeuws-Vlaamse ploeg sinds het vertrek van hoofdtrainer Björn De Neve. Die voelde te weinig draagvlak bij de club en stapte vorige week op.

In de kou laten

De Vroe begon als keeperstrainer aan het seizoen. Dat zal hij ook blijven doen in tegenstelling tot Ongena, die vertrekt uit solidariteit met De Neve zodra er een nieuwe hoofdtrainer is gevonden. "Ik snap de beslissing van Björn voor tweehonderd procent, maar voor mij ligt het anders", legt De Vroe uit. "Ik vind het moeilijk om de jongens in de kou te laten. Lars Knipping is aan een fantastisch seizoen bezig en Finn Murre (tweede keeper, redactie) heeft ook stappen gemaakt." Daarom blijft De Vroe, die vorig seizoen zelf nog onder de lat stond, verbonden aan Hoek.
voetbal Hoek Griffin De Vroe
Griffin De Vroe stond vorig seizoen nog onder de lat bij Hoek. Nu traint hij de doelmannen © Orange Pictures
Zaterdag wacht het uitduel tegen ASWH, dat degradeerde uit de Tweede Divisie en nu op de achtste plaats staat. Om niet verder in de problemen te komen, kan Hoek een goed resultaat gebruiken.
Aanvoerder Rik Impens heeft nog hamstringklachten en aanvaller Sylvio Hage raakte geblesseerd aan zijn schouder in het duel tegen Ter Leede, afgelopen woensdag.
ASWH tegen Hoek begint zaterdag om 15.00 uur op Sportpark Schildman in Hendrik Ido Ambacht. Het wedstrijdverloop kun je volgen via ons liveblog op deze site.