PEER-gitarist Jesper de Jonge over nieuwe single: 'Het voelde geen seconde geforceerd'

Poprockband PEER uit Middelburg is terug! Bijna twee jaar hebben ze achter de schermen hard gewerkt aan nieuwe muziek en nieuwe opnames. De single Thinking About You die vandaag verschijnt, is het eerste nieuwe werk van de band sinds het debuutalbum uit 2019. En die klinkt nét een beetje anders dan we van de band gewend zijn. Gitarist Jesper de Jonge vertelt waarom.
Op Thinking About You zingt de band over het verlangen van zekerheid, vastigheid stabiliteit binnen een relatie, die je naar een nieuw level wil brengen. Dat is een thema dat de bandleden bezighoudt, zegt gitarist Jesper de Jonge: "We zijn allemaal begin twintig. Je komt in situaties terecht waar zoiets relevant is. Voor iedere leeftijd kan dat wel gelden. Voor nu is het een heel actueel onderwerp."

Eigen invulling

Het gaat niet per se om een liefdesrelatie. Iedereen kan er z'n eigen draai aan geven: "Je kan het net zo goed vriendschappelijk opvatten. Een vriend die aan de andere kant van de wereld woont, die je liever wat vaker zou willen zien. We kunnen allemaal onze eigen invulling eraan geven."

'Gelikter'

De single klinkt wat 'poppy-er' en gelikter. Dat is een bewuste keuze. "We konden ons de afgelopen tijd focussen op wat we willen als band en hoe we willen klinken. Dit was een fijne richting om uit te gaan. Het voelde geen seconde geforceerd dat het wat 'gelikter' was."
PEER brengt begin volgend jaar weer een single uit, daarna volgt de nieuwe EP. Verder staat er een tournee gepland door Nederland en België. Na de zomer van 2023 hoopt PEER ook zijn vleugels uit te slaan in Duitsland.
Gitarist Jesper de Jonge van PEER vertelt meer over de ontwikkeling van de band in Zeeland Wordt Wakker met Remco van Schellen.
PEER 2022
Afbeelding ter illustratie © Luc Gommers (geluccig)