Peter Slager over Spellbound: 'Het is met veel vriendschap en liefde gemaakt.'

Spellbound is de naam van een muzikaal project van Peter Slager van BLØF en de Haagse muzikante Julie Scott. Het is allemaal ontstaan tijdens de lockdown en steeds meer muzikanten haakten bij dit project aan. Dat heeft allemaal geleid tot een compleet album van Spellbound, Anam Cara, dat zondag wordt gepresenteerd in Den Haag.
Julie Scott is een uit Schotland afkomstige muzikant, zangcoach en kunstenaar. Peter heeft haar leren kennen toen hij een paar jaar geleden op zoek ging naar een zangcoach: "Ik kwam bij haar terecht om iets te leren over zingen. Hoe vergroot je je zeggingskracht in je stem? Ze heeft veel bandjes gehad in het alternatieve circuit. Op die manier is ze altijd bezig gebleven met muziek en ook zangcoach geworden. Toen bleek dat ze heel goed liedjes kon schrijven."
De titel van het album, Anam Cara, is Keltisch en betekent 'zielsvriend'. Peter: "Die term past goed bij het album omdat deze plaat gemaakt is door zielsvrienden. Niet alleen Julie en ik, maar veel vrienden van haar uit Den Haag zijn aangehaakt. Het is allemaal met veel vriendschap en liefde gemaakt."
Ik voel er wel wat voor om er nóg één te maken.
Peter Slager
Tijdens het proces van schrijven en opnemen heeft iedereen elkaar beïnvloed. Peter: "Het was corona toen we begonnen. Iedereen heeft thuis opgenomen. Ik heb daar een geheel van gekneed, maar je maakt stapje voor stapje een versie. Dat beïnvloedt alle andere partijen weer. Soms begonnen we weer helemaal opnieuw. Zo is dat in anderhalf jaar ontstaan."

Eenmalig project

Of Spellbound bij een eenmalig project blijft, durft Peter Slager nog niet te zeggen: "Nu alle muzikanten weer kunnen spelen is de tijd ook weer beperkter. Tegelijkertijd zijn we beter geworden in wat we thuis kunnen doen, dus ik voel er wel wat voor om er nóg één te maken."
Op de presentatie, zondag 16 oktober in PAARD in Den Haag, speelt Spellbound voor het eerst in een complete bezetting met elkaar. Naast Peter (bas/zang) en Julie (gitaar/zang) bestaat de band uit Stefan Blankestijn (gitaar), Stefan van de Brug (drums), Roeland Drost (toetsen), Maaike Peterse (cello) en Ruben Margarita (viool).
Peter Slager vertelt hoe het album van Spellbound tot stand is gekomen.
Spellbound
Julie Scott en Peter Slager vormen de basis van Spellbound © Tse Kao