Kloetinge wint Bevelandse derby van tienkoppig GOES

Kloetinge heeft de derby in de Vierde Divisie A tegen buurman GOES met 1-0 gewonnen. Door een late goal van Jorik Mijnhijmer kon Kloetinge met de winst naar huis. En dat betekent dat GOES de eerste nederlaag van het seizoen heeft geleden.
Bekijk de samenvatting van Kloetinge-GOES: 1-0
Het Bevelandse onderonsje trok veel bekijks: het onthaal van de drieduizend aanwezige supporters op het Wesselopark was schitterend. Terwijl de rookdampen van het groen-witte en rode vuurwerk nog nauwelijks waren opgetrokken, werd er afgetrapt.
Zo spectaculair als de entree, zo bloedeloos was het spel van beide ploegen in de eerste helft. Bij Kloetinge stond de pas zeventienjarige Milan Zabicki onder de lat (Mitchell Braafhart was geblesseerd), maar hij werd nauwelijks getest en dat gold ook voor zijn collega aan de andere kant in het doel, Matthew Lentink. Na een slordige eerste helft van beide kanten, zonder echt grote kansen, zochten beide ploegen doelpuntloos de kleedkamers op.

Rode kaart

Bij winst kon een van beide nog ongeslagen ploegen de koppositie in de Vierde Divisie A overnemen. Het verwachte spektakel kwam er dan ook alsnog na de pauze. Kloetinge was gevaarlijk via topscorer Ruben de Jager, maar werd na een uur spelen in het zadel geholpen toen middenvelder Timo Lijbers kon inrukken na een tweede gele kaart.
Kloetinge-GOES-2022
Wout den Engelsman van GOES gooit zijn lichaam in de strijd bij een schot van Jorik Mijnhijmer © Ron Quinten
Met tien man was GOES nauwelijks nog in staat van eigen helft af te komen, maar gaven de bezoekers ook weinig grote kansen weg. Toch was het tien minuten voor tijd dan eindelijk raak. Na een verre inworp kreeg Mijnhijmer de bal voor zijn voeten en met een laag schot verraste hij doelman Lentink van GOES: 1-0. Na de late openingstreffer was het verzet van GOES gebroken, waardoor de ploeg van Dennis de Nooijer voor het eerst verliest in de Vierde Divisie A.

Scoreverloop

1-0 Jorik Mijnhijmer (81)

Bijzonderheden

Rode kaart voor Timo Lijbers (GOES), tweede gele kaart na 64 minuten.

Opstelling Kloetinge

Milan Zabicki, Klaas van Hecke, Koen Plank, Jeroen de Jonge, Jesse van der Linden, Valentijn van Keulen (Kyle Doesburg/75), Reguillo Vandepitte, Roy Mulder, Jefry Dijkstra (Gianni Vandepitte/89), Ruben de Jager, Jorik Mijnhijmer

Opstelling GOES

Matthew Lentink, Renzo Roemeratoe, Stefan de Bert, Wout den Engelsman, Dangelo Martien (Reza Maipauw/61) Timo Lijbers, Tim de Winter (Francis Kabwe Manengela/87), Steven Smulder (Ryleigh Doesburg/54, Claude de Smit/87), Mitchell de Nooijer, Erwin Franse, Daniël Wissel
Sfeeractie-Kloetinge-GOES
De supporters zorgden voor een geweldige sfeer © Omroep Zeeland