Vrijwilligers van Odensehuis gaan naar huis met Frans Naereboutprijs

De Frans Naereboutprijs voor vrijwilligersorganisatie van het jaar is vanavond aan het Odensehuis Walcheren uitgereikt. De prijs wordt jaarlijks in de gemeente Vlissingen uitgereikt om vrijwilligers in het zonnetje te zetten.
Vlissingen Frans Naerebout
Standbeeld van Frans Naerebout in Vlissingen © Hans Pieterse
Het Odensehuis Walcheren is een plek voor mensen met beginnende geheugenklachten en hun mantelzorgers voor gezelligheid en advies. De vrijwilligers kregen naast een wisseltroffee een geldbedrag van vijfhonderd euro. In buurthuis Mae Uku in Oost-Souburg werden ook nog twee andere prijzen uitgereikt. Zo werd Jaap van Boven, voorzitter van poppodium De Piek, benoemd tot vrijwilliger van het jaar. Hij kreeg een oorkonde en gouden speldje.

Aanmoedigingsprijs voor tolk

De aanmoedigingsprijs werd gewonnen door Ahmad Kairsh. Hij is vrijwilliger bij Vluchtelingen werk Nederland. Hij is actief als tolk en begeleidt nieuwkomers bij allerlei zaken. Voor zijn inzet ontving hij een oorkonde en geldbedrag van 250 euro.
Burgemeester Bas van den Tillaar en wethouder Jeroen Portier reikten de prijzen uit. De Frans Naereboutprijs wordt dan ook vanuit de gemeente Vlissingen georganiseerd. De genodigden konden voorafgaand aan de prijsuitreiking kijken naar een optreden van toneelvereniging de Zeeuwse Komedie met het stuk Impersant.