Swingend Hoek verpulvert koploper DOVO en is klaar voor SC Heerenveen

Hoek heeft zaterdagmiddag een uitstekende generale repetitie afgeleverd voor het bekerduel met eredivisionist SC Heerenveen. In eigen huis werd koploper DOVO met ruime cijfers verpulverd: 6-0. Door de overwinning staat Hoek steviger in het linkerrijtje van de Derde Divisie.
Samenvatting Hoek - DOVO
Hoek kende een geweldige start op Sportpark Denoek. Spits Steve Schalkwijk werd neergelegd toen hij voor het eerst in het zestienmetergebied opdook, de van een blessure teruggekeerde Rik Impens mikte de daaropvolgende strafschop knap raak: 1-0. De wedstrijd was toen nog geen vijf minuten oud. Een kwartier later konden de thuissupporters weer juichen. Uit een cornervariant schoot Mathieu de Smet met een bekeken schot de 2-0 tegen de touwen. De Veenendaalse verdediging was nergens te bekennen.

Sneltreinvaart

DOVO had niets te vertellen en de thuisclub ging in sneltreinvaart verder met doelpunten maken. Giovanni Delannoy, ook verantwoordelijk voor de assist op De Smet, vond Schalkwijk en die zorgde na amper een halfuur al voor de derde Hoekse treffer. De Smet nam even later een afvallende bal uit een hoekschop vol op de pantoffel en schoot raak: 4-0. Opnieuw werd hem geen strobreed in de weg gelegd. De enige die een volgende treffer in de weg stond, was de lat. Een vrije trap van uitblinker De Smet spatte uiteen op het aluminium.
Mathieu De Smet scoorde twee keer voor Hoek vanmiddag
Mathieu De Smet scoorde twee keer voor Hoek vanmiddag © Orange Pictures
Na rust volgde een iets rustigere fase, maar daarmee was de doelpuntenhonger van het elftal van Pieter Ongena nog niet gestild. Mohammad Jabar Zada was er als de kippen bij toen een schot van Gertjan Martens werd gekraakt en tikte de 5-0 op het scorebord. Toen moest het mooiste doelpunt van de middag nog komen. Invaller Jelco Schamp zorgde met een heerlijke pegel voor het slotakkoord: 6-0.
Door de ruime zege lijkt Hoek klaar voor het KNVB-bekerduel met SC Heerenveen komende dinsdag.
'Hoek-Heerenveen, komt dat zien mensen!'

Scoreverloop

1-0 Rik Impens (5)
2-0 Mathieu de Smet (20)
3-0 Steve Schalkwijk (28)
4-0 Mathieu de Smet (34)
5-0 Mohammad Jabar Zada (72)
6-0 Jelco Schamp (82)

Opstelling Hoek

Lars Knipping, Artuur Zutterman (Seppe Vereecke/75), Gertjan Martens (Ennio Martens/75), Alexander Embrechts, Karim Bannani, Gilles Vandecandelaere, Mohammad Jabar Zada, Mathieu de Smet (Jeffred Bonsu/61), Rik Impens (Jelco Schamp/70), Giovanni Delannoy, Steve Schalkwijk (Sylvio Hage/70)