Al bijna 100 meldingen van vuurwerkoverlast in Zeeland

De maand oktober is nog niet voorbij, maar de politie heeft al 98 meldingen binnengekregen van vuurwerkoverlast in Zeeland. De meeste belletjes komen uit Goes en Heinkenszand. Volgens politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk is het een voorbode van meer overlast in de decembermaand.
vuurwerk
December is nog niet begonnen, maar nu al vuurwerkoverlast. © Hanneke van der Warf, Vlissingen
Volgens de politiewoordvoerder is het moeilijk om de vuurwerkafstekers te betrappen. Deze moeten op heterdaad betrapt worden en dat blijkt lastig. "Vaak komen klachten ook pas uren later. We geven dan ook het advies direct om te bellen, wanneer het gaande is."
De politie of boa's kunnen bij actuele meldingen er direct op af. Er is dan ook de mogelijkheid om mensen in de omgeving te fouilleren op het bezit van vuurwerk. Van Hooijdonk denkt dat het aantal klachten tot oud en nieuw nog fors gaat oplopen.

Vooral in Goes en Heinkenszand

Goes en Heinkenszand vallen op qua aantal klachten van vuurwerkoverlast. Vooral uit de Goese Polder komen vaak belletjes van mensen die overlast ervaren.
Het aantal ligt nog wel een stuk lager dan vorig jaar. Toen waren er rond deze tijd al 146 melding bekend. Mogelijk komt dat door corona, doordat mensen toen meer thuis waren en het rustiger op straat was.