KNVB start vooronderzoek naar rellen Hoek - Heerenveen

Voetbalbond KNVB is een vooronderzoek gestart naar de rellen tussen supporters van Hoek en Heerenveen. Na de bekerwedstrijd van vorige week werd het onrustig in Hoek. Er werd zwaar vuurwerk afgestoken en spullen werden op het veld gegooid. Supporters van Heerenveen meldden dat ze door fans van Hoek werden aangevallen.
Friese supporters in Hoek
Friese supporters in Hoek © Omroep Zeeland
Hoek gaat binnen een aantal weken een rapportage over de rellen naar de KNVB sturen, zegt voorzitter Ad van Langevelde. "We kijken ook intern naar wat er die avond gebeurd is. Volgende week hebben we op de club een gesprek met de politie en met veiligheidsbeambten die vorige week aanwezig waren." Over de daders laat Van Langevelde niks los. "Daar doe ik nu nog geen uitspraken over."
Op sportief gebied was het een mooie avond in Hoek. Na een 2-0 voorsprong ging Hoek uiteindelijk pas na verlenging met 2-4 onderuit.

Tweede keer rellen in korte tijd

Voor Hoek is het overigens niet de eerste keer dit seizoen dat er na een wedstrijd rellen ontstonden. Na de uitwedstrijd bij FC Rijnvogels, in augustus, gingen supporters van beide ploegen met elkaar op de vuist. Ook toen is de zaak door de KNVB onderzocht, maar werden er geen straffen uitgedeeld.