Dit is de WK-single van Frank uit Bruinisse: 'De strijd kan beginnen, de leeuw is weer binnen'

Zanger Frank Live uit Bruinisse heeft een lied gemaakt voor het Nederlands voetbalelftal. Aanleiding is de deelname van Oranje aan het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. De titel is Euforie. Hij wil met het lied vooral Oranje steunen, niet het organiserend land.
Een tijdje geleden hoorde Frank een Italiaans nummer, Una Vita In Vacanza van Lo Stato Sociale. Frank: "Ik dacht gelijk: dit is een lied voor een WK of EK voor Oranje. Daar moeten we een Nederlandse tekst op schrijven."
Voorbeelden van succesvolle voetbalhits zijn er genoeg: Wij Houden Van Oranje, Hup Holland Hup... Volgens Frank hebben die allemaal bepaalde kenmerken gemeen: "Het moet een beetje vrolijk, uptempo zijn en positief. Het gevoel dat je als jongen had, dat je zelf ook in het Nederlands elftal zou willen spelen, heb ik geprobeerd in het liedje te leggen. De tekst is geschreven door Patricia Geerling."

Pal achter Oranje

De discussies over de arbeidsomstandigheden en mensenrechten in Qatar hebben Frank niet van zijn plan afgebracht: "Ik wilde gewoon een liedje maken. Wat daar gebeurd is, keur ik absoluut niet goed. Ik zou er ook niet heen gaan, maar we staan natuurlijk wel pal achter Oranje. Daar ging het mij om."
Een single als Euforie hoort natuurlijk live gezongen te worden voor een laaiend enthousiaste menigte voetbalsupporters, maar een optreden rond het WK voetbal laat nog even op zich wachten. "Tijdens de poulewedstrijden zit ik zelf op Tenerife voor vakantie en klein beetje zingen. Ná de poulewedstrijden ben ik in Nederland en dan staat er een optreden gepland in Zierikzee. Maar we moeten dan wel de poule zijn doorgekomen!"
Frank Live - Euforie
Frank Live - Euforie © Kaat Stieber Photography