Hoek mazzelt en verslaat Harkemase Boys

Een gelijkspel leek in de slotfase van de wedstrijd tegen Harkemase Boys het hoogst haalbare voor Hoek, maar in de laatste seconden van de wedstrijd pakte de ploeg van Pieter Ongena toch nog het volle pond. Met een rake vrije trap bezorgde Mathieu De Smet zijn ploeg de overwinning: 2-1.
Bekijk hier de goals van Hoek - Harkemase Boys
De eerste grote kans was voor de bezoekers, maar doelman Lars Knipping voorkwam dat Hoek al na zes minuten op een vroege achterstand kwam. Halverwege de eerste helft kreeg Hoek een strafschop nadat Steve Schalkwijk onderuit werd getrokken. Rik Impens zag zijn penalty gekeerd worden, maar de net ingevallen Sylvio Hage was er als de kippen bij en schoot in de rebound raak. Hoek maakte het spel en de 1-0 ruststand was terecht.
Na rust werd Harkemase Boys gevaarlijker. Hoek kwam een paar keer goed weg maar twintig minuten voor tijd was het wel raak. Thomas Prinsen pakte de bal af van Alexander Embrechts en schoot de gelijkmaker achter Knipping. In een spannende slotfase werd Hoek achteruit gedrukt, maar bleef de ploeg van Pieter Ongena ook uit de counter gevaarlijk. Het leverde kansen voor beide doelen op, maar het duel leek uit te draaien op een gelijkspel.

Laag schot

Nadat Knipping in blessuretijd geblesseerd raakte en Finn Murre zijn plek onder de lat in had genomen kreeg Hoek in de slotseconden een vrije trap op randje 16 meter. Impens leek te trappen, maar De Smet haalde uiteindelijk de trekker over. Via de muur verschalkte de invaller Milan de Koe en bezorgde Hoek daarmee een onverwachte zege. Door de overwinning stijgt Hoek naar het linkerrijtje in de Derde Divisie.