Veere ziet af van padelbaan vanwege geluid, tennisclub Vrouwenpolder vreest hierdoor halvering ledenbestand

B&W van Veere zien af van de aanleg van een padelbaan bij Fort ten Haak in Vrouwenpolder. Volgens wethouder Steketee (Hart voor Veere) past de baan vanwege de te verwachten geluidsoverlast niet in de plannen voor het gebied waar ook drie huizen en een hotel moeten komen. Tennisclub Vrouwenpolder, die de aanvraag voor de baan had ingediend, is teleurgesteld en vreest nu een halvering van het aantal leden.
Opening Padelbaan
Padel is een hele populaire sport, maar zorgt wel voor veel geluid © Omroep Zeeland
Wethouder Steketee: "Padel geeft enige geluidsoverlast. Omdat bij Fort ten Haak woningen en een hotel gepland zijn, willen we problemen voorkomen. Daarom hebben we besloten dat de padelbaan daar niet mag komen. Op dit moment hebben we één padelbaan in de gemeente, in Oostkapelle. Maar die ligt tussen de bomen en niet in een woonwijk. Dat leidt tot minder geluidsoverlast."

Indoorpadelbaan

De gemeente Veere wil volgend jaar beleid formuleren hoe er in de toekomst met padelbanen moet worden omgegaan. Steketee: "We zien ons hiertoe genoodzaakt, omdat padel heel populair aan het worden is. Dat beleid zal bestaan uit twee pijlers. Ten eerste: padelbanen bij tennisbanen, hoe gaan we daarmee om? En ten tweede: moet er in de gemeente een indoorpadelbaan komen?

Teleurgesteld

Tennisclub Vrouwenpolder is teleurgesteld dat de gemeente de aanvraag voor een padelbaan afwijst. Voorzitter Emiel Beijer: "Padel is een sport waar bij onze leden veel vraag naar is. Sterker, ik denk dat de helft van onze huidige 71 leden zich bij ons hebben aangemeld, omdat we hadden aangekondigd dat we ook een padelbaan zouden gaan aanleggen. De afwijzing is een grote teleurstelling voor ons, omdat we al twee jaar bezig waren met deze plannen."

Halvering aantal leden

Beijer vreest dat het niet doorgaan van de padelbaan tot ledenverlies zal leiden. "Ik ben bang dat zo'n 30 tot 40 leden weleens zouden kunnen afhaken. Dus het besluit van B&W van Veere heeft voor ons als club grote gevolgen."
Dit is een bericht van WFM96.