Kloosterzande krijgt bos, midden in het dorp

Op een perceel aan de Monnikenstraat in Kloosterzande komt een dorpsbos. De gemeente Hulst plant op initiatief van de buurt zo'n 2.300 bomen en planten op het stukje land. Het dorpsbos zal zo'n 5.000 m2 groot worden.
boompje planten
Bomen planten © Canva
Het perceel is eigendom van de gemeente Hulst, maar er waren nog geen plannen om iets met het stuk land te doen. Nu is besloten om er een dorpsbos te planten.

Vier vakken

Het bos wordt verdeeld in vier gelijke plantvakken. Elk plantvak krijgt een andere samenstelling van bomen en struiken. Er worden onder meer zomereik, winterlinde, fladderiep, boswilg en zoete kers geplant. Tussen de vakken komen er bovendien natuurlijke wandelpaden. Volgens de gemeente vergroot het dorpsbos de biodiversiteit en biedt het bos meer mogelijkheden om te wandelen in de regio.

Planten op Boomfeestdag

Het planten van de bomen zal tijdens de Nationale Boomfeestdag op 16 november van start gaan. Vrijwilligers en kinderen van basisschool 't Getij in Kloosterzande helpen bij het planten van de bomen. Ook wethouder Depauw zal de handen uit de mouwen steken. De dagen hierna neemt een bedrijf het stokje over. Naar verwachting is het aanplanten van het nieuwe bos eind deze maand klaar.