Sint komt met bijna Spaanse temperaturen aan in druk Terneuzen

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan. En het leek vanmiddag wel of Sinterklaas het Zuid-Europese weer had meegenomen naar Terneuzen. Met aangename temperaturen en een herfstzonnetje legde Pakjesboot 12 de trossen vast in de Veerhaven. Het leverde een enthousiaste menigte op langs de kade.
Sinterklaas komt aan in Terneuzen
Burgemeester Erik van Merrienboer was opgetogen door de volle dijk langs de Westerschelde. "Zie je hoe druk het is? Het lijkt of alle kindjes van Terneuzen er staan en misschien komen ze nog wel van heel veel verder." Door die drukte was het dringen geblazen aan de hekken langs de route.
Een jongen van een jaar of acht stond na een paar minuten al met een bijna volle zak pepernoten. "Ik weet niet hoeveel het er zijn, maar het zijn er al wel heel veel!" Vanavond gaat hij zeker zijn schoen zetten. "Ik wil heel veel dino's die geluid maken."
Sinterklaasintocht Terneuzen
Een Piet deelt pepernoten uit aan de enthousiaste kinderen © Omroep Zeeland
Een paar meter verder langs de hekken geeft een jongen zijn gekregen pepernoten weg aan een meisje naast hem. Het blijkt zijn zus te zijn. "Wij doen alles samen. Dat is lekker makkelijk."
De jongen zit bij papa op de schouders en heeft daardoor een heel goed uitzicht over het spektakel. Hij ziet de Sint die veel tijd vrijmaakt om zoveel mogelijk kinderen een handje, of boks te geven. Papa geniet van het enthousiasme van de kinderen. "Het is toch wel genieten hoor, deze tijd van het jaar. Kijk eens rond je, dit is toch prachtig?"
Sinterklaasintocht Terneuzen
Sinterklaas moest zich een weg banen door de haag van mensen © Omroep Zeeland
"Het is echt heerlijk Spaans weer hier in Terneuzen," vertelde Sinterklaas toen hij langs de kinderen liep. Hij kon rekenen op vele tekeningen en wortels voor Ozosnel. "We gaan er een groot Sinterklaasfeest van maken." Hij wees de kinderen en ouders nog wel ergens op. "Ik weet dat de gasprijzen omhoog gaan, waardoor weer meer mensen hout stoken, maar vergeet niet de open haard uit te zetten, want de pieten moet er nog doorheen."

Intochten in Zeeland

In de meeste steden of dorpen in Zeeland komt Sinterklaas deze zaterdag of volgende week zaterdag aan. Toch zijn er ook een paar uitschieters. Zo hebben Sint en zijn Pieten pas op zaterdag 3 december een gaatje in hun agenda om een bezoek te brengen aan Lamswaarde.