Hoek boekt zwaarbevochten overwinning dankzij kopbal Martens

Hoek heeft hele goede zaken gedaan door met 0-1 te winnen in Volendam. Het doelpunt viel een klein kwartier voor tijd en werd gemaakt door Gertjan Martens. Hoek staat door de zege op drie punten van koploper GVVV.
Voetbal Volendam Hoek
Lange tijd gebeurde er weinig in Volendam. Beide ploegen waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Het begin van de wedstrijd was voor Hoek, daarna werd Volendam sterker. Bij rust was er nog niet gescoord.
De tweede helft begon zoals de eerste helft, totdat trainer Pieter Ongena een kwartier voor tijd een dubbele wissel uitvoerde en dat leverde gelijk gevaar op voor het doel van Volendam. Eerst een schot van Jeffred Bonsu, die koud in het veld de bal recht in de handen van de keeper schoot en kort daarna kopte Gertjan Martens de bal uit een corner van Mathieu De Smet in de rechterbovenhoek, de keeper van Volendam daarmee kansloos latend.

Martens matchwinner

Voor Volendam was de tegentreffer het sein om vol op de aanval te gaan, de Noord-Hollanders werden sterker en kregen enkele kansen, voor Hoek betekende het overleven geblazen. Volendam schoot nog een keer op de paal, maar daar bleef het bij. Het lukte de Zeeuws-Vlaamse ploeg om de 0-1 overwinning zeker te stellen.
In de stand is het ongemeen spannend. De gehele top negen staat binnen drie punten van elkaar. Hoek blijft daardoor ondanks de overwinning op de negende plaats staan.

0-1 Gertjan Martens (77)