Van Hecke bezorgt Kloetinge koppositie na zege in enerverende topper

Kloetinge is de nieuwe koploper in de Vierde Divisie van het amateurvoetbal na een 2-3 zege op ODIN'59 in Heemskerk. In een enerverende wedstrijd met veel kansen boog Kloetinge een 2-1 achterstand om en lost de Bevelandse ploeg ODIN aan kop van de ranglijst af.
Bekijk de samenvatting van ODIN'59-Kloetinge: 2-3
In de eerste helft was Kloetinge de bovenliggende partij. De Bevelandse ploeg kreeg genoeg kansen om te scoren, maar kwam wel op achterstand door een doelpunt van Daniel Plasmeijer.
Na een overtreding op Ruben de Jager in het strafschopgebied kreeg Kloetinge dé kans om op gelijke hoogte te komen, maar Kyle Doesburg miste de strafschop. ODIN-keeper Joost Meendering stopte de inzet van de spits, die een basisplaats had. Ruben de Jager speelde op de tien-positie bij Kloetinge.
Kloetinge bleef daarna de aanval zoeken en kwam via Jorik Mijnhijmer op 1-1. Maar op slag van rust kwam ODIN'59 weer op voorsprong via een treffer van Martin Campbell.
Kloetinge viert de winnende treffer van Klaas van Hecke
Kloetinge viert de winnende treffer van Klaas van Hecke © Orange Pictures
Ook in de tweede helft kreeg Kloetinge veel kansen, maar was het spelbeeld wel evenwichtiger. Kloetinge kwam uitstekend uit de kleedkamer na rust. De eerste aanval was direct raak via Doesburg, die daarmee zijn gemiste penalty goedmaakte.

Fraaie treffer

Na dik een uur spelen kwam Kloetinge voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong door een fraaie treffer van verdediger van Klaas van Hecke, die bal in de bovenhoek schoot. Het bleek het winnende doelpunt te zijn. ODIN'59 kreeg ook nog wel kansen op de 3-3. Bij een van de kansen redde Jorik Mijnhijmer van Kloetinge na gevaarlijke situatie voor het doel.
Promovendus Kloetinge lost ODIN'59 af als koploper in de Vierde Divisie en is de enige ploeg die nog niet verloren heeft.