Uitslagen amateurvoetbal zondag 13 november

Acht goals voor Terneuzen in de 3e klasse A, waar de topper tegen Wernhout zéér eenvoudig wordt gewonnen door de Zeeuws-Vlamingen. Een klasse lager blijft Breskens zonder puntverlies.
Terneuzen Wernhout
Beeld uit de wedstrijd Terneuzen - Wernhout © Harry Brouns

3e klasse A

Terneuzen had verrassend weinig moeite in de topper met Wernhout. Tegen de nummer twee van de stand werd met 8-0 gewonnen. Niet voor het eerst was Bart van Hanegem de grote man bij Terneuzen. De spits maakte vier goals, Ayden Davies tekende voor twee treffers en Cas de Dobbelaere maakte er één. In de slotfase schoot Thomas Dieleman nog een penalty binnen, waarmee de eindstand op het bord stond. Door de zege passeert Terneuzen de tegenstander van vandaag in de stand en staat het nu tweede. De achterstand op koploper Groen Wit is vier punten.
HVV'24 duwt Philippine verder de problemen in. Na twintig minuten leidde de ploeg uit Hulst al met 3-0 door twee treffers van Jasper Sponselee en één van Niek Luime. Daarna werden de problemen nog groter voor Philippine; Jesper van Wijck werd met rood uit het veld gestuurd. Roland van de Wege deed in de 35e minuut nog wel wat terug en bepaalde de ruststand op 3-1, maar in de tweede helft liep HVV'24 verder uit. Via de derde goal van Jasper Sponselee en treffers van Tijn de Pooter en Joost Boogaerts boekten de Hulstenaren een ruime zege. Dat Van de Wege in de blessuretijd nog zijn tweede van de wedstrijd maakte kon de vreugde niet vergallen, zeker niet toen Joey Walhout de marge herstelde met een nog latere goal. HVV'24 wint met 7-2 en komt daarmee de top drie in.

4e klasse A

Breskens won eenvoudig van buurman Groede. Joris Corijn verzorgde de eerste twee treffers, na rust maakte Jesse Lauret de 3-0 en tekende Corijn ook nog voor zijn hattrick. De koploper behoudt hun 100 procent score en loopt uit op achtervolger Sluis, dat niet in actie kwam.
Corn Boys zette de goede vorm van de afgelopen weken niet voort en verloor op eigen veld van RIA Westdorpe. De bezoekers kwamen op voorsprong via Rico Sandova, maar door een goal Dario Sandrini gingen de ploegen met een gelijke stand de kleedkamer in. Na rust stelde RIA orde op zaken. Goals van Ertugrul Gucel en Samet Muselaj bepaalden de eindstand op 1-3. RIA staat op de vierde plaats.
HBC'22 versloeg IJzendijke met 2-1. Wouter Ghijs scoorde voor rust twee keer voor de thuisploeg, waarna Colin Fenijn de aansluitingstreffer maakte. De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet. HBC'22 blijft voor de derde wedstrijd op rij zonder nederlaag.

2e klasse F vrouwen

Hontenisse haalt uit tegen Wilhelmina uit Den Bosch. Op eigen veld scoorde Lisan van de Broek vijf keer, Laurien Blanckaert deed ook nog een duit in het zakje. De ploeg van Sven de Wilde stijgt door de zege één plekje in de stand en staat nu vijfde.