In Yerseke geen WK-boycot: 'Zou dom zijn om als klein café een statement te maken'

Door heel het land boycotten cafés het WK in Qatar. Zij doen dat vanwege de mensenrechtenschendingen in de oliestaat. Maar café De Sportvisser in Yerseke is, zoals altijd bij een groot eindtoernooi, al helemaal oranje aangekleed en klaar voor het grootste voetbaltoernooi van de wereld.
In Yerseke is geen sprake van een WK-boycot
"Het WK gaat gewoon door, de voetballers zijn er naartoe. Ik zou heel dom zijn om als klein cafeetje een actie te houden om het niet uit te zenden", vertelt eigenaresse Monique Verschuure. "Dat gaat geen zoden aan de dijk zetten. Dus die overweging heb ik niet gemaakt. Maar dat neemt niet weg dat wat daar aan de hand is, in en in triest is."

Fanatiek naar het Nederlands elftal kijken

Het café van Verschuure is van oudsher een plek waar Oranjefans fanatiek naar het Nederlands elftal kijken. "De vorige eigenaresse was groot voetbalfan. Ze heeft zelfs eens de muren van oranje behang voorzien", lacht de huidige caféhoudster. Zo bont maakt Verschuure het niet, maar ze is wel in voor een mooi feestje. "Ik hoop dat onze gasten een beetje meegaan in de Oranjekoorts."
Monique Verschuure is helemaal klaar voor het WK in haar café
Monique Verschuure is helemaal klaar voor het WK in haar café in Yerseke © Omroep Zeeland
Normaliter is een WK midden in de zomer en dat zorgt dan voor volle kroegen. Een WK in november is voor de horeca echter lang zo gek nog niet, stelt Verschuure. "November is niet de drukste maand. Zeker na de corona zou het wel heel mooi zijn dat het deze maand volle bak is. Dat kunnen we goed gebruiken."