Acht jaar geëist in hoger beroep voor poging doodslag Goes met koksmes

In hoger beroep werd vandaag acht jaar cel geëist tegen een 31-jarige man uit Goes vanwege poging tot doodslag op een bekende vanwege geld. Eerder veroordeelde de rechtbank in Middelburg de man tot drie jaar cel.
Politieonderzoek na steekpartij bij flatgebouw Boszicht in Goes
Politieonderzoek na de steekpartij bij flatgebouw Boszicht in Goes © HV Zeeland
Het Openbaar Ministerie is zelf in hoger beroep gegaan. omdat het vindt dat er sprake is van poging tot doodslag. De man ging volgens het OM op 6 mei 2021 met een koksmes op pad om een ruzie met een bekende uit te praten en gaat daarom uit dat hij wel iets van plan was en dat "schuurt" met voorbedachte rade. Het slachtoffer liep steekwonden op in zijn rug, nek, hoofd, buik en beide armen. Hij heeft blijvend letsel overgehouden. Dat is volgens het OM strafverzwarend.
De verdachte verklaarde eerder dat hij wist dat het slachtoffer een pistool had. Daarom nam hij voor de zekerheid het mes mee toen hij de ruzie wilde uitpraten. Het slachtoffer zei nog geld tegoed te hebben van de verdachte en bedreigde zijn gezin. De verdachte raakte in paniek en stak vervolgens met het mes, maar daar kan hij zich niets van herinneren.
Het gerechtshof in Den Bosch doet over twee weken, op 29 november, uitspraak.