Klokken katholieke kerk weer betrouwbaar, na 40 jaar waren ze aan vernieuwing toe

De katholieke kerk in Goes kreeg vandaag een nieuw uurwerk. De huidige wijzerplaten waren na veertig jaar verweerd en er ontbraken cijfers. Soms stond het uurwerk stil of sloegen de klokken niet. Cees Pieters van de katholieke kerk: "Met de feestdagen in het vooruitzicht is het fijn dat de wijzers weer gewoon de goede tijd aangeven, en de klokken ook weer op tijd luiden."
Nieuw uurwerk katholieke kerk Goes
Er kwam een hoogwerker aan te pas om de nieuwe wijzerplaten en uurwerken op hun plaats te hangen in de hoge toren. "Je kunt zien dat de oudere uurwerken door weer en wind lelijk zijn geworden. De nieuwe glimmen weer mooi zwart en het goud van de wijzers en cijfers blinken ook weer mooi", zegt Pieters. Ook de kapotte verlichting is weer gemaakt.

Al 40 jaar oud

De vernieuwing was hard nodig, want de uurwerken en wijzerplaten waren al veertig jaar oud. "Enkele jaren terug is er een algehele opname gedaan of het uurwerk nog te herstellen is", vertelt Pieters. "De conclusie was dat niet alleen de buitenkant versleten is, maar ook het hele binnenwerk op is. Normaal gesproken gaat het binnenwerk van zo'n uurwerk maximaal 25 à 30 jaar mee", legt Pieters uit. Het vernieuwen kostte het kerkbestuur ruim 20.000 euro.