Zeeuwse Rosita Reijnhout opgenomen in selectie Jumbo-Visma

Wielrenster Rosita Reijnhout uit Wolphaartsdijk wordt volgend jaar door Jumbo-Visma opgenomen in de wielerselectie. In totaal voegt de wielerploeg drie wielrenners toe, onder wie Nienke Veenhoven uit Oostzaan en Maud Oudeman uit Nijmegen.
Rosita Reijnhout
Rosita Reijnhout © Rosita Reijnhout
Met de nieuwe toevoeging wil Jumbo-Visma 'haar ambitie om te investeren in de toekomst' laten zien door jong talent op te leiden. De 18-jarige Reijnhout was tot voor kort betrokken bij CyclingClassNL, een initiatief van de Nederlandse wielerunie, NOC-NSF en Jumbo-Visma, waarmee 'nieuwe kampioenen worden begeleid naar de hoogste treden van het wereldpodium.

Startplaats in de Giro

Onder die vlag deed Reijnhout eind september mee met het WK in Australië. Daar eindigde ze op de 25ste plek in de categorie onder de 23 jaar. De Zeeuwse is blij met haar overstap naar de wielerploeg.
"Ik wil groeien op fysiek en mentaal vlak. Ik hoop veel te leren van de rensters die al een paar jaar professioneel wielrennen. Daarnaast wil ik me langzaam maar zeker ontwikkelen tot een sterke renster. Ik heb er vertrouwen in dat dat met de begeleiding die ik hier ga krijgen, gaat lukken. Ik wil in de toekomst graag mijn stempel drukken op klimkoersen en ook de wedstrijden in België spreken me aan. En ik zou dolgraag ooit starten in de Giro. Dat is echt een droom."