'Totaal geen angst gehad op vakantie in Egypte'

SLUIS -
Aanslag

De stroom toeristen naar Egypte nam al fors af na de aanslag vorig jaar november, waarbij een Russisch passagierstoestel neerstortte in de Sinaï-woestijn.

Minder boekingen

Bij reisbureau Lotus Reizen in Sluis merken ze ook dat moslimlanden wat meer gemeden worden, zo zegt eigenaar Ellen Honig. "We hebben te maken met een verschuiving. De Canarische Eilanden en de Kaapverdische eilanden zijn bijvoorbeeld booming. Maar we hebben ook te maken met een vermindering van het aantal boekingen. We lopen een paar procent achter op vorig jaar."

Veiligheidsgevoel

Mensen die op vakantie gaan willen zich wel veilig voelen in het vakantieland. "De klant moet met een goed gevoel op vakantie gaan. Dat is heel persoonlijk. We hebben ook klanten die wel gewoon een reis naar Egypte boeken."

Geen angst

Eén van die klanten is An Cant. "We zijn net terug uit Egypte. Het was super, een paradijs op aarde! De plaats waar wij waren, was heel veilig. We hebben geen angst gehad. Het was wel heel rustig met toeristen, maar niet minder goed."

Prijs-kwaliteit verhouding

An Cant en haar man hebben inmiddels alweer een nieuwe reis geboekt. bij Lotus Reizen in Sluis. "Dit keer naar Turkije. De prijs-kwaliteit verhouding is heel goed op dit moment. Het is mooi weer, er zijn vriendelijke mensen. Ik zou het iedereen aanraden."

Vertrouwen

Ellen Honig van het reisbureau houdt de moed er in. "Laten we hopen dat het nu rustig blijft in de wereld. Dan kunnen we door blijven gaan met reizen verkopen naar Egypte en Turkije en nieuw vertrouwen wekken bij de klanten."