Hoek wil van de subtop naar de top in de Derde Divisie

Voetbalclub Hoek wil zaterdag tegen Staphorst aansluiting houden bij de bovenste plekken van de Derde Divisie. De Zeeuws-Vlaamse formatie is met een negende plaats gezeteld in de brede subtop, maar de achterstand op koploper GVVV bedraagt slechts drie punten. 'We surfen tot nu toe op een golf die hoge pieken heeft gehad, maar ook diepe dalen.'
voetbal Hoek Harkemase Boys Pieter Ongena
Hoek-trainer Pieter Ongena kijkt toe langs de lijn (archief) © Orange Pictures
Om een treffende metafoor zit Hoek-trainer Pieter Ongena ook deze week niet verlegen. Vorige week boekte zijn ploeg een nipte zege op bezoek bij Volendam (0-1). Niet voor het eerst pakte Hoek daarmee de winst in de slotfase. "Het is een paar keer de goede kant op gevallen voor ons". aldus Ongena. "Dat heeft te maken met geluk, maar ook met individuele kwaliteit."
Tegenstander Staphorst pakte vier punten in de laatste twee duels. Mede door een knappe overwinning op koploper GVVV staat de Overijsselse ploeg veertiende, net boven de degradatiestreep. Hoek staat na veertien wedstrijden stevig in het linkerrijtje; na de winst op Volendam bedraagt het gat met die ploeg nu vijf punten.
Voetbal HSV Hoek Sylvio Hage
Sylvio Hage (links) ontbreekt zaterdag tegen Staphorst - archieffoto © Patricia Maljaars
Ongena wil graag omhoogkijken op de ranglijst. "Het wordt voor ons zaak dat we nog beter gaan voetballen, zodat we minder afhankelijk worden van momenten."

Ziekenboeg

De spoeling in de voorhoede is zaterdag dun bij Hoek. Jahrdell Constansia (hamstring) en Sylvio Hage (lies) ontbreken wegens blessures tegen Staphorst. Dat geldt ook voor de langdurig geblesseerden Lars Knipping en Giovanni Delannoy.
De aftrap van Hoek-Staphorst is zaterdag om half drie op sportpark Denoek. De wedstrijd is te volgen via het liveblog op onze website. Een samenvatting van het duel is 's avonds te vinden in het wedstrijdverslag. De beelden zijn zondag vanaf 18.10 uur ook te zien in een nieuwe Omroep Zeeland Sport.