HSV Hoek treedt op tegen H-side: groep jongeren voorlopig niet meer welkom

Het bestuur van HSV Hoek gaat maatregelen nemen tegen de groep jongeren die onrust veroorzaakte na de bekerwedstrijd tegen SC Heerenveen. "Na gesprekken met diverse instanties, ouders en betrokkenen van deze groep die naar buiten treedt als de H-side, zijn wij tot het besluit gekomen deze volledige groep jongeren te schorsen", schrijft de club op hun website.
Rake klappen na afloop van Rijnvogels-Hoek
Supporters van Hoek en Rijnvogels worden gescheiden gehouden (archieffoto) © Orange Pictures
De groep jongeren mag vanaf 20 november tot het einde van het jaar niet meer bij wedstrijden aanwezig zijn van Hoek. "Volgens afspraak zal tijdens de winterstop een evaluatie plaatsvinden met diverse contactpersonen namens de H-side en zullen we concrete afspraken maken voor de rest van dit seizoen en daarna", laat de club weten. Het bestuur rekent erop dat de groep jongeren zich houdt aan deze schorsing.

Verwijderd van de club

Als de jongeren toch naar de club komen, zullen ze worden verwijderd door de bevoegde instanties. "Wij tolleren geen fysiek of verbaal geweld. We willen, zoals velen die ons hierin steunen, dat dit aangepakt wordt", zegt het bestuur. "Daarom geven wij ook steeds onze volledige medewerking aan de bevoegde instanties."
De wedstrijd tegen Rijnvogels op zaterdag 10 december zal dan ook doorgaan zonder uit-publiek.