Kloetinge blijft koploper na zege tegen hekkensluiter

Het was voor Kloetinge een goede zaterdag. De ploeg van trainer Jurriaan van Poelje won zelf zonder goed te spelen met 2-0 van De Dijk, door treffers van Jefry Dijkstra en Ruben de Jager, en verstevigde door de nederlaag van concurrent ODIN'59 de leidende positie in de Vierde Divisie.
Bekijk hier de samenvatting van Kloetinge-De Dijk: 2-0
Kloetinge had nog geen twee minuten nodig om op voorsprong te komen. Na slecht uitverdedigen in de defensie van De Dijk scoorde Dijkstra de 1-0. Kloetinge was heer en meester in de openingsfase maar slaagde er niet in om de 2-0 te maken. In het tweede deel van de eerste helft zakte de Bevelandse formatie terug en liet het steken vallen, maar De Dijk was te zwak om ervan te profiteren. Het bleef 1-0 tot de rust.

Elf keer De Jager

Ook in de tweede helft duurde het niet lang voordat Kloetinge wist te scoren. De Jager zorgde voor de 2-0 op aangeven van Valentijn van Keulen. Het was alweer de elfde competitietreffer van De Jager dit seizoen. Net als in de eerste helft bleef Kloetinge matig spelen, maar had het weinig te duchten van de bezoekers. Grote kansen bleven uit, waardoor Kloetinge een regelmatige zege boekte.
Omdat ODIN'59 verloor bij Capelle is koploper Kloetinge nu vier punten los van de concurrentie. Smitshoek is nu tweede, op vier punten achterstand van de ploeg van Van Poelje.
'Het was niet onze beste wedstrijd, maar we trekken 'm over de streep'

Scoreverloop

1-0 Jefry Dijkstra (2)
2-0 Ruben de Jager (52)

Opstelling Kloetinge

Mitchell Braafhart, Klaas van Hecke (Jeremy Hubregtse/82), Koen Plank, Jeroen de Jonge, Jeffrey Theunisse (Jesse van der Linden/55), Valentijn van Keulen (Aidan Milot/82), Ruben de Jager, Reguillo Vandepitte, Jefry Dijkstra (Berat Demir/82), Kyle Doesburg (Gianni Vandepitte/63), Jorik Mijnhijmer