Pover Hoek verliest van Staphorst en mist aansluiting met de top

Hoek heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door op eigen veld te verliezen van Staphorst. Bij een goed resultaat had Hoek aansluiting gevonden bij de top van de Derde Divisie, maar door de 1-2 nederlaag blijft Hoek negende.
Samenvatting Hoek-Staphorst
Hoek-trainer Pieter Ongena had voor de wedstrijd tegen de nummer vijftien van de Derde Divisie een basisplaats ingeruimd voor Jeffred Bonsu. Kind van de rekening werd Steve Schalkwijk, die op de bank moest beginnen. Een weinig verheffende eerste helft leverde nauwelijks kansen voor beide doelen op. Gertjan Martens was nog het dichtst bij een doelpunt, maar de verdediger kopte uit een corner op de vuisten van Staphorst-doelman Jorick Maats.
Vlak na rust openden de bezoekers de score. Vanaf de zijkant van het strafschopgebied krulde Stan Haanstra de bal prachtig achter Finn Murre. Niet veel later dwarrelde een afstandsschot van Rik Impens bijna binnen; Maats kon nog net redding brengen. Het was een van de spaarzame mogelijkheden voor Hoek, dat een povere wedstrijd speelde. Aan de andere kant kreeg Staphorst een aantal goede mogelijkheden op de 0-2.

Blijdschap van korte duur

Tegen de verhouding in kwam Hoek in de slotfase op gelijke hoogte. Schalkwijk, na twintig minuten in de tweede helft ingevallen voor Mathieu De Smet, tikte op aangeven van Bonsu binnen. De blijdschap over de gelijkmaker was van korte duur. Opnieuw was het Haanstra die scoorde en Hoek daarmee de genadeklap toediende.
Hoek liet daarmee een gouden kans liggen op een toppositie. Bij winst waren de Zeeuws-Vlamingen van de negende naar de gedeelde tweede plaats gestegen. Door de nederlaag blijft Hoek negende, met zes punten achter koploper GVVV.