Van der Poel doet mee aan Vestingcross, ook Van Anrooij aan de start in 'thuiswedstrijd'

Mathieu van der Poel is door de Koninklijke Nederlandse Wielerunie (KNWU) opgenomen in de Nederlandse selectie voor de Vestingcross in Hulst komende zondag. Ook de Kapelse Shirin van Anrooij maakt deel uit van de Nederlandse equipe van bondscoach Gerben de Knegt voor de wereldbekerwedstrijd veldrijden.
Mathieu van der Poel
Mathieu van der Poel is zondag van de partij in Hulst (archief) © Omroep Zeeland
Vrijdag werd bekend dat de Vestingcross te vroeg komt voor de Belg Wout van Aert. De organisatie van de Vestingcross had in een eerder stadium al aangegeven te rekenen op deelname van Van der Poel. De Nederlander maakt in Hulst zijn rentree in het veld en bewaart goede herinneringen aan het Zeeuws-Vlaamse wielerfeestje: hij won de Vestingcross al vier keer.
Zoals verwacht is ook Van Anrooij zondag van de partij in haar eigen provincie. Het Kapelse wielertalent stond zondag voor de derde keer dit veldritseizoen op het podium bij een wereldbekerwedstrijd.
Van Anrooij onder de blubber in Overijse
Van Anrooij onder de blubber in Overijse © ANP
De wedstrijd van de elite vrouwen gaat zondag om 11.00 uur van start in Hulst. Daarna is het de beurt aan Van der Poel en consorten. Een samenvatting van de Vestingcross is zondag vanaf 18.10 uur te zien in een nieuwe uitzending van Omroep Zeeland Sport.