Crash Hoogerland is voorpaginanieuws bij kranten

OOST-SOUBURG - "Dromen van etappewinst en twee seconden later kermend van de pijn in een Franse berm liggen: groter kon de anticlimax niet zijn voor Hoogerland, die met snijwonden aan beide benen zijn weg vervolgde", zo schrijft de PZC op de voorpagina onder de kop 'Van de hemel in de hel'. Het ongeluk gebeurde op het moment dat Hoogerland zijn Bolletjestrui als leider in het bergklassement net weer heroverd had.

Hoogerland wordt door veel kranten als held van de dag beschreven. Drie foto's van (een huilende) Hoogerland sieren de voorpagina van De Telegraaf met de kop 'IJzeren Johnny held van de dag'. Een auto van de Franse televisie heeft Johnny Hoogerland het prikkeldraad ingereden. "Maar een Zeeuw krijgen ze niet kapot", tekent De Telegraaf op uit de mond van de 28-jarige renner uit Yerseke.

De Volkskrant schrijft over de excuses van Tourdirecteur Christian Prudhomme aan het adres van Hoogerland en zijn ploeg Vacansoleil-DCM. Maar het kon de tranen van Hoogerland niet drogen. De Volkskrant beschrijft ook wat er gebeurde tijdens de aanrijding. Een signaal aan een auto van Europcar om de Fransman Voeckler een bidon te brengen, werd door een chauffeur van de Franse televisie opgevat om een technische assistentiewagen langs de vijf koplopers te sturen. Flecha was het eerste slachtoffer en hij lanceerde Hoogerland het prikkeldraad in.

Het Algemeen Dagblad laat in vier foto's op de voorpagina zien hoe het ongeluk gebeurde. Het ongeluk wordt ook in een graphic getoond in een artikel over de discussie over het aantal volgwagens en motoren in de Tour.