DELTA past zenderpakketten aan: Playboy TV en TV5MONDE niet meer te zien

Internet- en tv-provider DELTA past de digitale zenderpakketten aan. Daardoor verdwijnt een aantal zenders uit het pakket en komt er een aantal anderen voor in de plaats. Ook worden de glasvezelpakketten vanaf 1 januari iets duurder.
TV
DELTA past de zenderpakketten aan © Canva
Zenders die verdwijnen uit de zenderpakketten zijn onder meer TV5MONDE, Playboy TV Europe en het Duitse SWR. Ook de Zeeuwse zender JenZ TV - voorheen te zien op kanaal 22 - komt te vervallen. Die zender werd afgelopen maand failliet verklaard en is sindsdien niet meer op de buis. Het hangt er wel vanaf welk pakket je hebt en of je via kabel of via internet kijkt.
NPO2 Extra, 100% NL TV en Mezzo zijn niet meer voor alle abonnees toegankelijk, die verhuizen naar het uitgebreide pakket met meer dan 120 zenders.
Er komen ook zenders voor terug, zoals het Marokkaanse 2M, Schlager TV, nieuwszender Fox, TV Oranje en Filmbox. De veranderingen gaan per januari in. Ook stijgen de prijzen van de glasvezelpakketten (2,50 euro per maand) en de aanvullende sportpakketten ESPN Compleet en Viaplay via glasvezel (1 euro per maand).