Goedemorgen! Motorrolstoelen in Sas van Gent, aftrap Orange The World en rechtszaak bouw hotel Britannia

Goedemorgen! Op deze donderdag 24 november hebben we het onder meer over gedoneerde motorrolstoelen in Sas van Gent. Verder staat de aftrap van Orange The World op het programma en volgt een rechtszaak om de bouw van hotel Britannia in Vlissingen.
Zonsondergang bij Zoutelande
Zonsondergang bij Zoutelande © Hanneke Bommeljé-Vader
De bewoners van zorgcentrum De Redoute kunnen hun geluk niet op: ze kunnen vanaf vandaag een stukje langer wandelen. Met dank aan de gulle giften van de inwoners van Sas van Gent werden er twee speciale motorrolstoelen gekocht, zodat het voor het personeel fysiek minder zwaar wordt om een rondje te wandelen.
Vrijwilliger John Vale met bewoonster Rosa
Vrijwilliger John Vale met bewoonster Rosa © Omroep Zeeland
De vlag op het stadhuis in Oostburg kleurt vandaag oranje. Niet vanwege het WK, maar vanwege de wereldwijde campagne Orange The World. Dit is een campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Officieel staat morgen volledig in het teken van deze campagne, maar vandaag hijst burgemeester van Vermue al een oranje vlag bij het stadhuis in Oostburg.

Komt hij wel, of komt hij niet?

Er is veel te doen rondom de bouw van het gloednieuwe hotel op de boulevard in Vlissingen. De voorbereidingen voor de bouw van het hotel zijn in volle gang. Maar daar kan verandering in komen. Vandaag behandelt de rechtbank in Middelburg namelijk de klacht van bewoners die tegen de bouw van het hotel zijn. Zij vinden vooral dat het hotel te hoog wordt.
Een indruk van het nieuwe hotel Britannia in Vlissingen dat in 2024 klaar moet zijn
Een indruk van het nieuwe hotel Britannia in Vlissingen dat in 2024 klaar moet zijn © Team for Real

Het weer

Lokaal valt vanochtend nog een bui, maar daarna komen er opklaringen. Vanmiddag is het droog en zijn er ook zonnige periodes. Het wordt rond de 11 graden. Vanavond en vannacht volgen weer wat perioden met regen.