Dit zijn de wedstrijden in het amateurvoetbal dit weekend

Een nieuwe speelronde in het amateurvoetbal staat voor de deur. In onze wekelijkse vooruitblik onder meer aandacht voor VC Vlissingen, FC De Westhoek en Wolfaartsdijk, die al lang ongeslagen zijn. En (zaal)voetballer Said Bouzambou uit Vlissingen speelt dit weekend maar liefst drie wedstrijden.
voetbal vooruitblik weekend
Zeelandia Middelburg (groen-witte shirts) won afgelopen weekend met 1-0 van Patrijzen © Jos Clarijs

Derde Divisie A

Een van de nieuwe tegenstanders voor Hoek in de Derde Divisie is Urk. Deze ploeg is op eigen veld niet bijster succesvol, want de laatste vijf wedstrijden op het eigen sportpark werden allemaal verloren. Buitenshuis pakt Urk wel punten waardoor de ploeg op de veertiende plaats staat.
Urk en Hoek speelden eerder tegen elkaar in het seizoen dat Hoek kampioen werd in de toenmalige 1e klasse: in 1996. In de strijd om de nationale titel bij de zaterdagamateurs verloor Hoek in Urk voor zo'n tweeduizend toeschouwers met 4-1.
Voorafgaand aan de wedstrijd wordt er vanmiddag stilgestaan bij het overlijden deze week van Julian Daniël Karsten, zoon van Urk-trainer Gert Jan Karsten.

Vierde Divisie A

Koploper Kloetinge gaat op bezoek bij Poortugaal en probeert de reeks van vijf gewonnen wedstrijden op rij te verlengen. Poortugaal staat op de negende plaats en verloor op eigen veld alleen van GOES (0-1).
"Poortugaal is een solide ploeg met sterke aanvallers" vertelt Jurriaan van Poelje, trainer van Kloetinge. "Het is een counterploeg. Het wordt een test voor onze ploeg." Kloetinge is de enige ploeg in de Vierde Divisie die dit seizoen nog niet verloren heeft.
Gianni Vandepitte ontbreekt in de wedstrijdselectie. De middenvelder heeft na zijn invalbeurt vorige week tegen De Dijk, knieklachten en moet rust houden. Middenvelder Remon de Vlieger is al langer uit de roulatie en is naar verwachting na de winterstop pas inzetbaar.
voetbal Zwaluwen GOES Daniel Wissel Stefano Goncalves
Daniël Wissel is topscorer voor GOES dit seizoen © Orange Pictures
GOES speelt op eigen veld tegen Smitshoek uit Barendrecht, dat sinds de vorige speelronde de nummer twee in de Vierde Divisie is. Smitshoek won vijf van de laatste zes duels, terwijl GOES in de afgelopen twee wedstrijden maar liefst twaalf tegentreffers moest incasseren. Daardoor zakte GOES naar de zesde plaats.

1e klasse C zaterdag

SVOD'22 boekte twee overwinningen op rij en kwam daarmee op gelijke hoogte met Terneuzense Boys. Beide Zeeuwse ploegen hebben nu negen punten.
SVOD'22 speelt vandaag een uitwedstrijd bij CVV Zwervers, dat de laatste vijf duels niet verloren heeft. Terneuzense Boys speelt op het eigen Zuidersportpark tegen Nieuw Lekkerland, dat ook in het rechterrijtje staat.

2e klasse G zaterdag

Bovenin spelen de Zeeuwse ploegen voorlopig geen rol van betekenis in deze klasse. Het hele rechterrijtje bestaat uit Zeeuwse ploegen. Daarvan spelen SSV'65 uit Goes (dertiende plaats) en WHS uit Sint-Annaland (twaalfde) tegen elkaar.
SSV'65 verloor de laatste vier duels op rij terwijl WHS de laatste drie wedstrijden onderuit ging. De laatste keer dat beide ploegen elkaar ontmoetten in de competitie, was in het seizoen 2014/15, ook in de 2e klasse destijds.

3e klasse A zaterdag

VC Vlissingen is in de competitie op eigen veld al lange tijd ongeslagen. Wellicht komt daar vanmiddag een einde aan als Luctor Heinkenszand op bezoek komt aan de Irislaan.
De laatste nederlaag van Vlissingen in de reguliere competitie was op 11 mei 2019, drie jaar en 199 dagen geleden. FC Dauwendaele stapte toen als winnaar van het veld: 0-2 in de 3e klasse A. Daarna bleef Vlissingen 27 thuisduels zonder nederlaag (25 winst en twee keer gelijk).
Voor Said Bouzambou, middenvelder van VC Vlissingen wordt het een bijzonder weekend. Hij speelt in totaal drie wedstrijden dit weekend. Met FC Eindhoven twee duels in de Eredivisie zaal (tegen AGOVV en FC Marlene) en met VC Vlissingen tegen Luctor Heinkenszand .
Bouzambou vertelde er vrijdag over in het radioprogramma 'Zeeland komt thuis'
Said Bouzambou in actie namens het Nederlands zaalvoetbalteam
Said Bouzambou in actie namens het Nederlands zaalvoetbalteam © Orange Pictures
Said Bouzambou speelt dit weekend drie duels

3e klasse B zaterdag

In deze klasse zijn er vanmiddag twee Zeeuwse onderonsjes: Kruiningen tegen Kapelle en Tholense Boys tegen ZSC'62 uit Scharendijke.
Kapelle is tot nu toe op de vierde plaats de beste Zeeuwse ploeg in de 3e klasse B. ZSC'62 heeft slechts één punt na zeven duels en is voorlopig de nummer laatst.

4e klasse A zaterdag

DwO'15 tegen Apollo'69 is de topper in de 4e klasse A. De wedstrijd tussen de huidige koploper en nummer twee. De duels tussen deze ploegen staan vaak garant voor veel goals: 28 treffers in de laatste vijf onderlinge ontmoetingen.
Opvallend zijn de 2-7 zege voor Apollo'69 in 2018 en de 3-5 overwinning voor DwO'15, ook in 2018. Van de laatste vijf duels won Apollo'69 er drie wedstrijden.

4e klasse B zaterdag

FC De Westhoek'20 tegen Wolfaartsdijk is niet alleen een topper (nummer drie tegen koploper) in deze klasse, maar ook een wedstrijd tussen twee ploegen die lang ongeslagen zijn in de competitie.
FC De Westhoek verloor voor het laatst op 7 mei (tegen SPS), maar is nu al twaalf duels op rij ongeslagen in de 4e klasse B (zeven keer winst; vijf keer gelijk). Wolfaartsdijk kan ook goede cijfers overleggen. De koploper ging voor het laatst onderuit op de laatste reguliere speeldag van het vorige seizoen (tegen VC Vlissingen). De acht wedstrijden daarna in de competitie werden allemaal gewonnen.
Luctor Heinkenszand en Zeelandia Middelburg hebben van alle Zeeuwse ploegen in het amateurvoetbal de minst gepasseerde verdediging. Beide derdeklassers kregen, inclusief het bekertoernooi, slechts zes tegengoals in twaalf duels.
Het contrast met vierdeklasser Hansweertse Boys enorm, want die ploeg kreeg in elf duels maar liefst 71 doelpunten tegen. Een gemiddelde van 6,5 per duel.

3e klasse A zondag

HVV'24 uit Hulst komt niet in actie omdat morgen Hulst in het teken staat van de Vestingcross, de internationale veldrit.
Onderin is de wedstrijd tussen Philippine (voorlaatste) en Clinge (laatste) belangrijk. Van de laatste vijf onderlinge ontmoetingen won Clinge er vier.
Terneuzen tref top eigen veld STEEN en moet winnen om in het spoor van Wernhout (2e) en koploper Groen Wit te blijven. Wint STEEN, dan wipt de ploeg van trainer Jesse de Waal over Terneuzen heen op de ranglijst.

4e klasse A zondag

Sluis kan de koppositie van Breskens morgen overnemen, aangezien Breskens niet in actie komt. Bij een overwinning op Vogelwaarde passeert Sluis Breskens op de ranglijst.
Sluis verloor dit seizoen op eigen veld alleen van Terneuzen in de groepsfase van de districtsbeker. In de competitie is Sluis nog ongeslagen op eigen veld.