Heel Zeeland bakt-wedstrijd: Wie bakt deegventers als de beste?

In Zeeuws-Vlaanderen is het al jaar en dag traditie in sinterklaastijd: Deegventers eten. Maar welke (thuis)bakker bakt ze als de beste? Die vraag staat centraal tijdens de deegventers-competitie in het Omroep Zeeland radioprogramma Goedemorgen Zeeland.
Deegventers
Sinterklaastraditie in Zeeuws-Vlaanderen: deegventers © Omroep Zeeland
Deegventers zijn een soort mannetjesfiguren van wit brooddeeg. De een bakt ze alsof het witte kadetjes zijn, de andere bakker voegt er wat extra vet, melkpoeder of gaat aan de slag met speculaaskruiden. En weer een ander gaat nog een stap verder in de perfectionering en voorziet de deegventers behalve van armen en benen, ook van ogen en een knopenrij van rozijnen.
Ben jij ervan overtuigd dat jouw deegventen de lekkerste zijn? Dan moet je zeker meedoen aan de deegventers competitie van Goedemorgen Zeeland. Bakker of thuisbakker? Het maakt niet, iedereen mag meedoen.
De deegmannen worden woensdag 30 november tijdens de uitzending geproefd en beoordeeld, waarna uiteindelijk een winnaar uit de bus rolt. En die winnaar gaat niet met lege handen naar huis. Want op de beste bakker staat een beker en eeuwige roem te wachten.
Dus bak jij ze als de beste? Geef je dan op via goedemorgenzeeland@omroepzeeland.nl.