GOES doet zichzelf tekort met nipte nederlaag tegen Smitshoek

Na twee zware nederlagen op rij hoopte GOES tegen Smitshoek op eerherstel. De ploeg van Dennis de Nooijer kwam na ruim een half uur met 0-1 achter. In het slotkwartier kreeg de Bevelandse formatie nog een reeks grote kansen, maar de gelijkmaker viel niet meer. Door het verlies zakt GOES een plek op de ranglijst.
Samenvatting GOES-Smitshoek
Voorafgaand aan het duel werd er een minuut stilte gehouden voor de overleden oud-voorzitter Henk Zwartelé. Na een paar minuten ontsnapte GOES aan een vroege achterstand. Steven Smulder haalde de bal van de lijn na een kopbal van Peter Verhoeve. Smitshoek was in de openingsfase de bovenliggende partij, maar dat leidde tot weinig gevaar voor het Bevelandse doel. Toch kwam GOES goed weg na een fout van Reza Maipauw. Het schot van Joey Kleijn ging maar net langs het doel van Matthew Lentink. Het overwicht van de bezoekers vertaalde zich uiteindelijk in de score. Maipauw werd in zijn rug geklopt door Bobby Vos die daardoor een vrije doortocht kreeg richting Lentink en de 0-1 wist te maken.

GOES op jacht naar gelijkmaker

Direct na rust was GOES dichtbij de gelijkmaker. Een vlammend schot van Dangelo Martien werd gepareerd. Ondertussen moest GOES oppassen voor de tegenstoot. Na een hachelijk moment bokste Lentink de bal weg. Doelpuntenmaker Vos kon de afvallende bal niet benutten.
Erwin Franse GOES Smitshoek
Erwin Franse in duel met twee spelers van Smitshoek © René van der Vliet
In de slotkwartier ging GOES vol voor een resultaat. Nadat invaller Dany van Dijk met een cruciale ingreep de 0-2 voorkwam, kreeg hij even daarna de kans op de gelijkmaker. Zijn voorzet werd alleen door iedereen gemist. Erwin Franse en Timo Lijbers waren dicht bij de gelijkmaker, maar ook zij kregen de bal er niet in. Vlak voor tijd kreeg Franse de beste kans voor GOES. Hij omspeelde twee tegenstanders, maar werd op het laatste moment gestuit. De ploeg van Dennis de Nooijer deed zichzelf tekort door niet te scoren en zag Smitshoek de volle buit pakken.
Door de overwinning van Capelle op De Dijk daalt GOES naar de zevende plek in de Vierde Divisie.
'Twee van zulke nederlagen doet wat met de jongens'

Scoreverloop

0-1 Bobby Vos (34)

Opstelling GOES

Matthew Lentink, Renzo Roemeratoe, Mitchell de Nooijer, Steven Smulder (Francis Kabwe Manengela/84), Reza Maipauw (Dany van Dijk/68), Timo Lijbers, Jesse Kalwij (Claude de Smit/68), Dangelo Martien (Wout den Engelsman/89), Tim de Winter, Erwin Franse, Daniël Wissel