Blije gezichten in Serooskerke: gewenste duofiets komt er na crowdfunding

14.480 euro. Dat hebben de inwoners en het bedrijfsleven van Serooskerke samen met de gemeente Veere ingezameld voor de aanschaf van een duofiets. Met de fiets kunnen valide en mindervalide dorpsbewoners gezamenlijk een fietstochtje maken.
Duofiets Serooskerke
Blije gezichten na bekendmaking van het eindbedrag van de crowdfundingsactie © Adrie Boxmeer
Het idee voor een duofiets voor het hele dorp komt van inwoner Ineke Ton. Rond Kerstmis 2018 hing zij een briefje met die wens in de 'wensboom' die Platform Welzijn Serooskerke in het dorp had neergezet. Het duurde bijna vier jaar, maar de fiets is inmiddels besteld. De gemeente Veere droef 5.000 euro bij uit het leefbaarheidsfonds, de overige 9.750 euro is de afgelopen maanden via crowdfunding door inwoners en bedrijfsleven bijeengebracht.

Mooi voorbeeld

Wethouder Bert Tuk van Veere noemde het een mooi voorbeeld van waar de samenleving toe in staat is. "Aan de ene kant kun je constateren dat het niet vanzelf is gegaan, want het heeft best nog een tijdje geduurd voordat de wens van Ineke Ton werd gerealiseerd. Aan de andere kant: het is nu wel gelukt, de duofiets is in aantocht. Daar kunnen de inwoners en het bedrijfsleven van Serooskerke trots op zijn. Nu moet er nog één ding worden geregeld: vrijwilligers die met met mindervalide dorpsgenoten een fietstochtje willen maken. Dus meld je aan als chauffeur."
De fiets komt te staan in De Loods bij Fitnesscentrum De Driehoek.
Dit is een artikel van WFM96.