KNVB verplaatst geen wedstrijden bij achtste finale Oranje

De KNVB gaat geen wedstrijden verplaatsen in het amateurvoetbal zodat voetballers naar een eventuele achtste finalewedstrijd van het Nederlands elftal op het WK voetbal in Qatar kunnen kijken. De voetbalbond vraag aan amateurclubs om zelf actie te ondernemen als ze willen dat hun wedstrijd wordt verplaatst.
voetbal Zeist KNVB bondsbureau
KNVB verplaatst geen wedstrijden bij eventuele achtste finale Oranje © ANP
Mocht Oranje groepswinnaar worden dan speelt het op zaterdag 3 december om 16:00 uur de achtste finale. Een tijd waar veel amateurvoetballers zelf nog op het veld staan. De KNVB kan het zich voorstellen dat voetballers naar het Nederlands elftal willen kijken, maar het gaat dus zelf geen wedstrijden verplaatsen.
In de categorie A (Tweede Divisie tot en met de 5e klasse, reserve hoofklasse tot en met de reserve 2e klasse, Onder-23 competitie) is het volgens de bond beperkt mogelijk om die wedstrijden op een andere datum of te plaatsen. Dat kan alleen in onderling overleg tussen beide clubs. Voor de B-categorie is er meer ruimte en adviseert de KNVB om tijdig in gesprek te gaan als tegenstanders.