Hoek trekt in doelpuntrijk duel aan het kortste eind op Urk

Hoek heeft zaterdag in een doelpuntrijk duel verloren van Urk. De Zeeuws-Vlamingen scoorden zelf drie keer, maar dat bleek niet voldoende voor één of drie punten: 4-3. De Flevolanders maakten vlak voor tijd het winnende doelpunt. Door de late nederlaag laat Hoek een kans liggen om naar de subtop in de Derde Divisie A te stijgen.
Hoek trekt in doelpuntrijk duel aan het kortste eind op Urk
Wie vijf minuutjes later binnenkwam op sportpark De Vormt, had de eerste twee doelpunten al gemist. Spits Steve Schalkwijk, die terugkeerde in de basis, bewees meteen zijn waarde door al na twee minuten de openingstreffer binnen te schieten. Lang genieten van die voorsprong kon de ploeg van trainer Pieter Ongena niet, want nog geen drie minuten later stond het door een goal van Jan Ras al 1-1. Tussen beide goals trof Urk ook nog de paal na treuzelend optreden van de jonge Hoek-doelman Finn Murre.

Drie goals in vijf minuten

Na de levendige openingsfase was de thuisclub de betere en na 33 minuten was dat ook op het scorebord te zien. Urk profiteerde van balverlies op links en Lucas Schraal tikte de bal langs Murre: 2-1. Die goal leidde meteen een nieuwe doelpuntrijke fase in. Lucas Tol scoorde de derde Urkse treffer, maar nog geen minuut later deed Sylvio Hage wat terug namens Hoek: 3-2.
Na rust was het heel even rustig in het kansenfestival. Hoek-speler Gertjan Martens kwam als eerste in de buurt van de gelijkmaker na een vrije trap van Schalkwijk, maar zijn kopgoal werd afgekeurd wegens buitenspel. Toch bleef Hoek aandringen en werd een kwartier voor tijd beloond toen Sylvio Hage werd neergelegd in het Urkse zestienmetergebied. Schalkwijk benutte het buitenkansje vanaf de strafschopstip: 3-3. De twee ploegen wilden allebei winnen en zorgden voor een spannende slotfase, maar tot frustratie van de Zeeuws-Vlamingen trokken de Flevolanders aan het langste eind. Pieter Brands kopte de winnende treffer binnen en stuurde Hoek met een teleurgesteld gevoel naar huis: 4-3.
Door de nederlaag laat Hoek een kans liggen om naar de subtop te stijgen in de Derde Divisie A. Wel blijft de ploeg van Ongena negende. Over een week staat een thuisduel met directe concurrent DVS'33 uit Ermelo op het programma.

Scoreverloop

0-1 Steve Schalkwijk (2)
1-1 Jan Ras (5)
2-1 Lucas Schraal (33)
3-1 Lucas Tol (37)
3-2 Sylvio Hage (38)
3-3 Steve Schalkwijk (78)
4-3 Pieter Brands (89)

Opstelling Hoek

Finn Murre, Ennio Martens (Robbe Goddyn/46), Gertjan Martens, Alexander Embrechts, Mohammad Jabar Zada (Tom Vermeire/65), Jelco Schamp, Karim Bannani, Rik Impens, Gilles Vandecandelaere, Steve Schalkwijk, Sylvio Hage